• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIJANJE: Čuvajte se Lindzi!

Amerikanka Lindzi Von trijumfovala je u superveleslalomu za Svjetski kup koji je u nedelju održan u Garmišpartenkirhenu.

 SKIJANJE: Čuvajte se Lindzi! Izvor: MONDO

To je njena prva pobeda u superveleslalomu ove sezone.

Von je u petak ubjedljivo nadmašila suparnice i u slalomu, čime je nagovijestila da će na Svjetskom prvenstvu, koje u utorak počinje u švajcarskom Val d'Izeru, biti favoritkinja u svim trkama.

U nedjelju je upisala osamnaestu pobjedu karijere u Svjetskom kupu, čime je izjednačila rekord Tamare Mekkini, do sada najtrofejnije američke skijašice.

Von je stazu prevezla za 1:22,16 minuta, što je bilo za 39 stotinki brže od Anje Person, odnosno 72 stotinke od Džesike Lindel Vikarvi - obje su Šveđanke.

Zahvaljujući uspjesima u Garmišu, Von je dodatno uvećala prednost u generalnom plasmanu Svjetskog kupa i sada ima 179 bodova više od Njemice Marije Riš, koja je u superveleslalomu bila peta.

PLASMAN U SUPERVELESLALOMU: 1. Nađa Fankini (Italija) 255 bodova, 2-3. Fabijen Suter (Švajcarska) 216, Lindel-Vikarvi 216, 4. Person 180, Von 161...

GENERALNI PLASMAN SVETSKOG KUPA: 1. Von 1.114 bodova, 2. Marija Riš (Austrija) 935, 3. Person 855, 4. Katrin Cetel (Austrija) 776, 5. Tanja Putiainen (Finska) 713...

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC