• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIJANJE: Dani Italije u Garmišu

Italijan Manfred Melg pobjednik je osmog slaloma sezone koji je u okviru Svjetskog kupa održan u Garmišpartenkirhenu.

 SKIJANJE: Dani Italije u Garmišu  Izvor: MONDO

Njemu je to bio drugi trijumf u karijeri, nakon pobjede u Kranjskoj Gori prošle godine.

Melg je stazu prevezao za minut, 46 sekundi i 77 stotinki i 29 stotih dijelova sekunde bio je brži od reprezentativnog kolege Đorđa Roke. Treće mjesto, sa zaostatkom od 60 stotinki, pripalo je Austrijancu Rajnfredu Herbstu.

Aktuelni pobjednik Svjetskog kupa u generalnom plasmanu, Amerikanac Bode Miler, bio je tek šesti, tako da ga nema među pet najboljih u generalnom plasmanu ove sezone.

"Ovo je moje omiljeno brdo. Volim da vozim na ovim stazama", rekao je Melg.

"Nije mi išlo dobro u Vengenu i Kicbilu (lošiji od desetog mjesta), tako da smo trener i ja promijenili neke sitnice u pripremi trke i stvari su krenule na bolje", dodao je Italijan.

Vodeći u generalnom plasmanu Svjetskog kupa Hrvat Ivica Kostelić izašao je na stazu uprkos povredi leđa i zauzeo tek 24. mjesto. Tih sedam bodova bili su mu ipak dovoljni da sačuva lidersku poziciju, ali sada ima samo 36 bodova više od Francuza Žan Baptista Granža, koji je bio četvrti.

Granž je zadržao prvo mjesto u slalomu. Do kraja sezone biće održane još dvije trke u toj discipluini, a Francuz ima 71 bod više od Kostelića. Trećeplasirani Herbst zaostaje 103 boda.

Švajcarski smučar Daniel Albreht, koji je doživio težak pad prije deset dana tokom treninga za spust u Kicbilu, nije probuđen iz vještačke kome, iako su ljekari na Univerzitetskoj bolnici u Insbruku planirali da to urade u nedelju. Ipak, došlo je do komplikacija sa njegovim zdravljem i on će i dalje biti održavan u stanju kome, kako bi lakše podnio povrede mozga i ekstremiteta koje je doživio poslije pada pred ciljnom linijom.

Ljekari su saopštili da se Albreht oporavlja od povreda mozga, ali da su česte i nekontrolisane kontrakcije pluća razlog zbog kojeg je vraćen u stanje duboke kome.

REZULTATI: 1. Melg 1:46,77, 2. Roka +0,29, 3. Herbst +0,60, 4. Manfred Pranger (Austrija) +0,83, 5. Granž +0.83, 6. Bode Miler (SAD) +0,86, 7. Žilijen Lizeru (Francuska) +1,08, 8. Đulijano Racoli (Italija) +1,30, 9. Mario Mat (Austrija) +1,43, 10. Matijas Hargin (Švedska) +1,56...

PLASMAN U SLALOMU: 1. Granž 479, 2. Kostelić 408, 3. Herbst 376, 4. Pranger 349, 5. Melg 320...

GENERALNI PLASMAN SVJETSKOG KUPA: 1. Kostelić 742, 2. Granž 706, 3. Benjamin Rajh (Austrija) 680, 4. Aksel Lund Svindal (Norveška) 655, 5. Didije Defago (Švajcarska) 595, 6. Karlo Janka (Švajcarska) 549...

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC