• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WRC: Opet taj Leb

Vozač Sitroena Francuz Sebastijan Leb uspješno je startovao u šampionatu svijeta u reliju trijumfujući na reliju koji je održan u Irskoj.

 WRC: Opet taj Leb Izvor: MONDO

Leb, koji je titulu prvaka svijeta osvajao posljednjih šest godina, pobijedio je u 11 od 15 posljednjih relija računajući prošlu sezonu i nagovijestio da će se uspješno boriti za sedmu titulu zaredom, ove 2009. godine.

Do 48. pobjede u karijeri, Francuz je stigao poslije veoma sigurne vožnje od prve do posljednje etape i na kraju je kroz cilj prošao sa prednošću od jednog minuta, 27 sekundi i devet desetinki ispred klupskog kolege, Španca Danija Sorda. Treće mjesto pripalo je vozaču Forda Fincu Miki Hirvonena, koji je od pobjednika bio sporiji dva minuta i sedam sekundi.

Reli u Irskoj Sitroen je završio sa maksimalnih 18 bodova, a poslije povlačenja Subarua i Suzukija iz prvenstva svijeta jedini konkurent u borbi za titulu biće mu Ford.

REZULTATI: 1 Leb 2:48:25,7, 2 Sordo +1:27, 9, 3. Hirvonen +2:07,8, 4. Hening Solberg (Norveška) +6:32,4, 5. Kris Atkinson (Australija) +7:51,9...

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC