• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal: Nisam teniski kralj!

Nadal: "Osvojio sam važne titule, ali nisam bio ništa bolji prije pet sati nego što sam sada. Prije meča morate da znate ko ste, ali i poslije".

 Nadal: Nisam teniski kralj! Izvor: MONDO

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal izjavio je da mu se ispunio san, jer je osvojio svoj prvi trofej na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu i dodao da je njegov protivnik Rodžer Federer najbolji igrač protiv kojeg je ikada igrao.

"Ovo je za mene vrlo specijalan trofej. Ostvario mi se san, osvojio sam jedan Gren Slem na tvrdoj podlozi. Naporno sam trenirao cijelog života kako bih unaprijedio igru i van šljakastih terena. Srećan sam zbog titule", rekao je Nadal na konferenciji za novinare poslije meča.

Nadal je u nedjelju pobijedio Federera u finalu Australian Opena sa 3:2 po setovima (7:5, 3:6, 7:6, 3:6, 6:2) i tako osvojio svoj prvi trofej u Melburnu, a šesti Gren Slem u karijeri. On je tako postao prvi Španac ošvajač trofeja u Melburnu, ali i spriječio je Švajcarca da izjednači rekord Pita Samprasa od 14 osvojenih Grend slem titula.

"Danas je bilo mnogo emocija na terenu. Igrao sam protiv najboljeg igrača kojeg sam ikada vidio. Žao mi je zbog Rodžera, ovo mu je bilo važno. On je veliki šampion, on je najbolji. On je važna osoba za sport, zar ne?", rekao je.

Prvi teniser svijeta je poslije trijumfa uspio da osvoji Gren Slem titule na sve tri podloge (trava, šljaka, tvrda podloga), što Federeru nije pošlo za rukom, jer do sada nije uspio da osvoji Rolan Garos.

"Ovo mi je prvi Gren Slem na tvrdoj podlozi pa je zbog toga i specijalan trofej. Ali, nisam baš uživao u trijumfu jer sam previše umoran. Otišao sam u svlačionicu i vrtilo mi se u glavi. Bio sam srećan, ali u isto vrijeme, bilo mi je mnogo teško", dodao je on.

Na pitanje novinara koliko može da osvoji Gren Slemova, jer ima tek 22 godine, pošto svi pričaju o Federerovim i Samprasovim rezultatima, Nadal je rekao: "Sada imam šest trofeja. Srećan sam sa šest. Sigurno je da ću nastaviti da unapređujem svoju igru i da ću nastaviti da osvajam titule."

Nadal je istakao da je u svaku titulu uložio mnogo napora.

"Znam koliko sam teško osvojio svaku titulu. Ne znam da li ću osvojiti još neku, ali sigurno je da ću pokušati. Kada sam osvojio prvu, nisam znao da li će ih biti još. Nikada ne znate kada će to prestati", dodao je.

Novinari su pitali da li je meč bio fizička ili mentalna bitka, Nadal je rekao: "Ne znam. Mislim da je on napravio više grešaka u petom setu. Zbog toga sam dobio meč".

Poslije trijumfa na Rolan Garosu, Vimbldonu, Olimpijskim igrama i Melburnu, Nadal i dalje ne misli da je teniski kralj.

"Ne, ne. Iskreno ne. Ne znam. Osvojio sam važne titule u karijeri, ali nisam bio ništa bolji prije pet sati nego što sam sada. Prije meča morate da znate ko ste, ali isto tako i poslije meča. Ostajete isti", smatra on.

Nadal je rekao i da je bio malo zabrinut za svoju igru poslije polufinalnog meča sa Fernandom Verdaskom, koji je trajao pet sati i 14 minuta, što je bio najduži meč u istoriji Australijan opena.

"Bio sam zabrinut, jer sam bio umoran. Razgovarao sam sa trenerom, rekao mi je da izađem na teren, da se borim i vjerujem u pobjedu. To sam i uradio i bilo je dobro", rekao je on.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC