• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati: Oprostićemo sudijama, zaboraviti ne!

Finale Svjetskog rukometnog prvenstva i pobjeda Francuske nad Hrvatskom nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Neki su je podnijeli izrazito teško...

 Hrvati: Oprostićemo sudijama, zaboraviti ne!  Izvor: MONDO

Dok Francuzi slave objedinjenje olimpijske i svjetske krune, u Hvatskoj vlada nevjerica, a javnost je podijeljena na one koji priznaju da su pijetlovi bili bolji i one koji psuju sve po spisku danskom sudijskom paru i vjeruju u teoriju zavjere protiv Hrvatske.

"Nećemo im (sudijama) zaboraviti, ali ćemo oprostiti", rekao je kapiten "kockastih" Pero Metličić na dočeku pred 20.000 ljudi u centru Zagreba, koji je održan uprkos porazu.

"Nemojte biti tužni. Dali smo sve od sebe, ali nije išlo. No, to ne znači da nećemo slaviti", poručio je Metličić, koji namjerava da se povuče iz reprezentacije, ali mu "selektor i saigrači ne daju".

"Hrvatska je mala zemlja, ne smijemo se dijeliti. Vidjeli ste i sami kakav nam je tretman kod sudija, moramo se čvrsto držati jedni uz druge i manje se svađati", rekao je selektor reprezentacije Lino Červar.

Da "Hrvatska nije smjela da bude šampion" uvjeren je pivot reprezentacije Igor Vori, koji je proglašen za MVP igrača Mondijala.

"Čestitam francuskoj reprezentaciji. Dali smo sve od sebe, no oni su bili bolji. Drugo mjesto je takođe veliki uspjeh. Htio bih da se zahvalim saigračima i svim navijačima koji su nas bodrili. Ne volim govoriti o suđenju, ali je žalosno da imamo ovakav tretman u Hrvatskoj. Njih dvojica nam nisu dali igrati. Stekao se utisak da Hrvatska danas nije smjela postati svjetski prvak. To je moj utisak, ne znam da li je tako, ali meni je tako izgledalo", dodao je igrač, koji je napravio sraman potez kada je u finišu utakmice bio isključen.

Francuzi: Dominirali smo


Selektor Francuza Klod Onesta izjavio je da je njegov tim potpuno zasluženo osvojio svoju treću titulu šampiona planete.

"Nema tajne, presudan je bio talenat mojih igrača i njihov timski duh. Dominirali smo tokom čitavog šampionata i u finalnoj utakmici u potpunosti smo kontrolisali igru", rekao je Onesta.

S njegovom ocjenom slaže se i francuski golman Omeje koji je sjajno branio u finalu, posebno u drugom poluvremenu kada je "zaključao" gol.

"Tokom čitavog meča bili smo bolji od Hrvata", jasan je bio Omeje.

Igor Vori dobio je MVP nagradu, za najkorisnijeg igrača SP, a izabran je i idealni tim u kojem su se našla tri Francuza, tri Hrvata i Poljak.

Najbolji golman je Tjeri Omeje, Nikola Karabatić najbolji je srednji bek, a Mišel Gigu izabran je u idealni tim kao najbolje lijevo krilo. Ivan Čupić proglašen je za najbolje desno krilo, Vori je zauzeo mjesto pivota, Blaženko Lacković lijevog beka, a Poljak Marcin Lijevski našao se u idealnom timu kao najbolji desni bek.

Najbolji strijelac SP u Hrvatskoj je Kiril Lazarov koji je postigao 92 gola i postao ujedno najbolji strijelac u istoriji svetskih prenstava. Poslije trijumfa u Hrvatskoj, Francuzima nedostaje samo jedna tuitula da se izjednače sa Šveđanima i Rumunima, koji su po četiri puta bili šampioni svijeta.

Dve zlatne medalje sa svjetskih prvenstava imaju Nijemci i Rusi, a titulu šampiona planete osvajali su još Španija, Hrvatska, Čehoslovačka, Sovjetski savez, Zapadna Njemačka i Jugoslavija koja je to učinila u Švajcarskoj 1986. godine savladavši u finalu Mađare 24:22.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC