• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Zvezda bolja od Partizana u derbiju

Odbojkaši Crvene zvezde su i drugi put ove sezone savladali Partizan sa 3:1 (28:26, 18:25, 14:25, 15:25).

 ODBOJKA: Zvezda bolja od Partizana u derbiju Izvor: MONDO

Ponovo su crno-bijeli imali snage za jedan i po set protiv aktuelnog šampiona, kome je kao u nekim prethodnim mečevima trebalo malo vremena da uhvati zalet.

U posljednja dva seta na terenu kao da je postojao samo jedan tim – onaj u crveno-bijelom.

Ekipa Željka Bulatovića će u Mini ligu za prvaka Srbije ući sa četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Radnički, dok će se Partizan boriti da izbjegne sedmu poziciju i plej-aut.

Ravnopravno je bilo samo u prvom setu i to najviše zahvaljujući smušenosti Zvezdinih igrača u završnici. Doduše, Partizan je bolje počeo (8:5), držali su crno-bijeli prednost sve do 18:17, ali je tada proradio blok Zvezde, koja je lako došla do preokreta (23:20). Činilo se da će sve biti riješeno poslije uspješnog napada veoma dobrog Bojovića, koji je donio tri vezane set lopte Zvezdi (24:21).

Uspjeli su da spasu sve tri Zvezdine šanse crno-bijeli, treću poslije bloka Mijailovića na Dokiću, a potom su stigli i do prve set lopte uz as Nićiforovića i loše reakcije Terzića (25:24). Šampion je odmah potom propustio i četvrtu priliku da dobije uvodni set poslije greške Ćulafića, a drugu šansu za svoj tim je realizovao Turanjanin, koji je izblokirao Dokića – 28:26.

U prvom setu Partizanovi igrači su primirili Dokića, koji nije blistao ni u drugom periodu. Ipak, imala je Zvezda i tada raspoložene igrače, prije svih srednjake, Bojovića i Rašića, koji su crveno-bijele ostavili u igri. Dugo su se rivali smjenjivali u vođstvu u ovom setu, a posljednji put su bili u egalu pri rezultatu 16:16. Tada je proradio servis Dokića, Partizan je nešto više griješio, a Zvezda je vezala četiri poena u nizu i ispostavilo se prelomila ovaj set, ali i čitav meč (20:16).

Ekipa Milana Žarkovića je uspjela samo da povede početkom trećeg seta (6:5), ali je potom uslijedila još jedna odlična serija servisa Dokića, na koje je njegov tim uzeo šest poena u nizu (11:6). Zvezda je do kraja seta samo povećavala prednost za konačnih 25:15. U ovom setu crno-bijeli su iz napada osvojili sedam poena, a još toliko im je Zvezda poklonila sopstvenim greškama, što dovoljno govori o odnosu snaga.

Još lakše je šampion dobio četvrti period, u kome je već na startu, ponovo na servise Dokića i uz sjajan blok njegovih saigrača, poveo sa 5:0. Na drugom obaveznom predahu je već sve bilo gotovo, prednost Zvezde je bila nenadoknadiva za blijedi tim Partizana (16:7). Uspjeli su doduše na trenutak koliko-toliko da se crno-bijeli približe vječitom rivalu (21:15), ali za nešto više nisu imali snage, pa će u mini ligu za opstanak startovati sa šeste pozicije – 25:15.

Partizan – Crvena zvezda 1:3 (28:26, 18:25, 14:25, 15:25)

DVORANA: SC "Šumice". GLEDALACA: 300. SUDIJE: Dejan Jovanović i Nenad Davidović (oba iz Beograda). Trajanje meča: 88 minuta.

PARTIZAN: Steljić 12, Nićiforović 8, Kostić, Mijailović 9, Turanjanin 6, Atanasijević 9, Ilić (libero), Stojsavljević, M. Samardžić, F. Samardžić, Čolović, S. Žarković. Trener: Milan Žarković.

CRVENA ZVEZDA: Stefanović 5, Ćulafić 15, Bojović 13, Terzić 17, Dokić 18, Rašić 8, Vujić (libero), Mitić, Zindović, Pajić, Majstorović, Ilić. Trener: Željko Bulatović.

REZULTATI 14. KOLA ODBOJKAŠKOG PRVENSTVA:

Partizan - Crvena zvezda 1:3

U subotu:

Radnički KG - Ribnica 3:2
Vojvodina - Borac 3:1
Smederevo - Mladi Radnik 1:3

TABELA: Crvena zvezda 35, Radnički 31, Vojvodina 24, Ribnica 21, Mladi Radnik 20, Partizan 15, Smederevo 14, Borac 8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC