• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Grčkoj se tuku i na odbojci

Mržnja navijača Panatinaikosa i Olimpijakosa je ogromna, a najnoviji incidenti dogodili su se, vjerovali ili ne, na odbojkaškom meču!

 U Grčkoj se tuku i na odbojci Izvor: MONDO

Finalni meč grčkog kupa u odbojci, koji je trebalo da bude odigran u Patri (zapadna Grčka) odložen je zbog sukoba navijača dva atinska kluba, kako ispred tako i u dvorani.

Navijači Olimpijakosa i Panatinaikosa tuku se gdje stignu i na bilo kom sportskom događaju. Fudbalski i košarkaški mečevi se, već po tradiciji, vode kao skupovi najvećeg mogućeg rizika. Najvatreniji fanovi dva kluba nedavno su se potukli na vaterpolu, a sukoba je bilo čak i na mečevima ženskih odbojkaških timova!

Pogledajte kako je sve izgledalo u dvorani gdje je trebalo da bude odigran meč finala Kupa Grčke, između Olimpijakosa, za koji igra Ivan Miljković i Panatinaikosa, čiji dres nosi Andrija Gerić.

Sukob koji se desio u Patri ima pozadinu od prije dve godine. U martu 2007. godine ubijen je jedan navijač (Panatinaikosa) u sukobima navijača uoči kup finala ženskih odbojkaških timova dva najveća grčka kluba.

Finalni turnir muških odbojkaških timova poklopio se baš sa suđenjem za ubistvo od prije dve godine.

Uoči finala muških timova, ispred dvorane takođe je bilo nereda, a četiri navijača Olimpijakosa izbodena su noževima.

Bilo je sukoba i veče prije zakazanog finala.

Prenoseći utiske sa neodigranog finalnog meča, Andrija Gerić je "Sportskom žurnalu" izjavio je da u karijeri ništa slično nije doživio i da je "sve ličilo na Divlji zapad".

"Tuča je nastavljena u hali u Patri, neposredno prije početka finala. Dvadesetak navijača Olimpijakosa, i to oni najgori koji su u međuvremenu doputovali iz Atine, obuklo je dresove Panatinaikosa i sjelo među naše lokalne simpatizere. U jednom trenutku su ustali, skinuli se, i počeli da 'lemaju' sve pred sobom. Policija nije reagovala", priča Gerić.

Srpski odbojkaš je bio uplašen ne samo za svoj život, već i za živote svoje supruge i ćerkice, koji su došli da ga gledaju.

"Sva sreća je da su njih dvije sjedile u novinarskoj loži, pa su brzo uspjeli da sa nama pobjegnu u tunel. Dvojica navijača su pala sa tribine visine oko tri metra, jedan je slomio nogu, a drugi je uganuo zglob. Iskreno, u jednom trenutku sam se 'presjekao'. Ovo je ruglo sporta, ništa slično nisam doživio", rekao je Gerić.

Iako je Grčka odbojkaška federacija insistirala da se meč odigra, Panatinaikos na to nije pristao. Gerić kaže da su igrači čuli i neprovjerenu informaciju da su pojedini navijači imali nekakve vazdušne pištolje.

"Naš klub je predložio da se igra bez publike, ali to u tom trenutku nije bilo moguće. Navijači koji su započeli probleme lako su mogli da uđu na teren i sve nas pobiju kao zečeve. Ne zna se ko je luđi od ove dve navijačke grupe. Supruga i ćerka nikad više neće uživo gledati derbi, od sada samo kokice i mali ekran. A što se navijača tiče, njih bih smjestio u halu tri dana, dao bih im aparat za kafu i slamčice, pa bi ih poslije pitao da li su se opametili", kaže Gerić.

Da sve bude još gore po Grčku odbojkašku federaciju, Panatinaikos i Olimpijakos tek treba da odmjere snage u baraž rundi CEV Kupa i to dva puta!

VIDEO nereda na utakmici Olimopijakosa i Panatinaikosa pogledajte na www.mtsmondo.com

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC