• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović za MONDO: Srbima falio psiholog!

Makedonski rukometaš Rade Stojanović iako nije omirisao parket na SP u Hrvatskoj jako je zadovoljan nastupima svoje nacionalne selekcije.

 Stojanović za MONDO: Srbima falio psiholog! Izvor: MONDO

Makedonci su na trećem velikom takmičenju prvi put izborili plasman u drugi krug i osvojili 11. mjesto. Međutim, Stojanović nije odigrao nijedan minut zbog navodnog sukoba sa selektorom Ilom Temelskovskim poslije meča protiv Njemačke u Varaždinu.

Skopski mediji su pominjali čak fizički obračun i teške optužbe Stojanovića da je "morao da plaća članovima stručnog štaba" da bi igrao, poslije čega je lijevi bek poslan kući …

"Ne želim ništa da komentarišem o selektoru, ni što nisam igrao, niti medijske natpise o navodnom napadu, već želim isključivo da uživam u našem uspnehu na Mundijalu u Hrvatskoj. Plasman na 11. poziciju u takvoj konkurenciji je naša velika pobneda, posebno jer je rukomet u Makedoniji postao nacionalni sport", izjavio je Stojanović za MONDO.

Prema njegovom utisku, na šampionatu se često stvarala atmosfera bespotrebnih skandala, što je na kraju kulminiralo optužbama Hrvata na račun sudija.

"Mislim da su samo Nijemci imali mali ‘vjetar u leđa’ za vrijeme prve faze u Varaždinu, ali generalna ocjena suđenja je dobra. Arbitri u ovom sportu imaju dosta slobode, i ukoliko je bilo grešaka, siguran sam da one nisu bile namjerne, već čisto ljudske. Generalno, niko nije oštećen, ni Srbija protiv Danaca, ni Hrvatska protiv Francuza u finalu. ‘Trikolori’ su zasluženo osvojili zlato, tu nema dileme".

Stojanović je posebno pohvalio igru selekcije Srbije, koja je, po njegovom mišljenju, demonstrirala najmoderniji rukomet, ali samo u pojedinim utakmicama.

"Protiv Danaca i Nijemaca, ‘orlovi’ su bili maestralni, letjeli su po terenu i pokazali možda i najljepši rukomet na šampionatu. Međutim, protiv Brazila, a kasnije i Poljske nezamislivo su pali. Šta je razlog zaista ne mogu sa sigurnošću da procijenim, ali vjerujem da je nedostatak motivacije i psihološke stabilnosti najviše uticao da Srbija ne bude u polufinalu".

Najbolji igrač prvenstva bio je pivot domaćeg tima Igor Vori, ali po Stojanovićevim rečima, tu titulu trebalo je da ponese njegov reprezentativni kolega Kiril Lazarov, koji je sa 92 gola postao prvi golgeter Svjetskih prvenstva u istoriji.

"U najmanju ruku Kiril je trebalo da bude izabran u najbolji tim šampionata, ali iz nekog razloga su ga zaobišli. Vjerovatno se te nagrade dodjeljuju i na osnovu plasmana reprezentacije, pa je Lazarov otpao. Ipak, pojedinačno gledano najviše je pokazao u Hrvatskoj".

Stojanović je nakon odlaska iz slovenačkog Gorenja trenutno bez kluba, ali interesanata ima i još nema namjeru da "okači patike o klin".

"Zasad sam još slobodan, ali pregovaram sa tri ekipe. U pitanju su slovenačka Krka, italijanski Komersano i tim Dubaija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Bilo kako bilo, izabraću najbolju ponudu i nastaviti karijeru. Rano je za penziju", zaključio je tridesetogodišnji Stojanović.

(Nebojša Šatara, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC