• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sugijama: Teško protiv Srbije, ali se nadamo

"Da ne vjerujemo da imamo šanse ne bismo ni bile ovdje", optimistična je japanska teniserka Ai Sugijama pred duel sa Srbijom u Fed Kupu.

 Sugijama: Teško protiv Srbije, ali se nadamo Izvor: MONDO

Najbolja teniserka Japana Ai Sugijama stigla je ponovo u Beograd. Predvodnica Fed kup tima Japana posjetila je glavni grad Srbije prije dve godine, kada je bila u posjeti svom prijatelju Takajukiju Suzukiju, tada fudbaleru Crvene zvezde i provela se sjajno.

Sada tvrdi da selekciju Japana očekuju veoma teški dueli protiv Jelene Janković i Ane Ivanović, igračica koje su među najboljima na svijetu.

"Sada ću se prvi put takmičiti u Beogradu. Čula sam da će u Areni biti oko 20.000 ljudi i jedino nam preostaje da se nadamo da će neki od njih navijati i za nas", rekla je 26. igračica sa WTA liste.

Ona je izjavila da joj dug put i aklimatizacija neće predstavljati problem, budući da je navikla na česte promjene klime tokom višegodišnjih nastupa na turnirima širom svijeta.

"Mnogo putujem i brzo se navikavam na vremensku razliku. Imala sam vremena da odspavam tako da vjerujem da će sve biti u redu", saopštila je Sugijama.
Japanska teniserka dodala je da je njen posljednji meč sa Jelenom Janković, koji je izgubila na Australijan Openu, bio veoma težak, ali da je analizirala greške i da misli da u Beogradu može bolje da odigra.

"Mi znamo da će biti teško, ali se nadamo da možemo da odigramo dobro. Da ne vjerujemo da imamo šanse ne bismo ni bile ovdje", zaključila je Sugijama.

Selektor Japana Euda Minoru istakao je da Srbija ima odlične igračice.

"U Beogradu se osjećamo veoma prijatno. Daćemo sve od sebe u narednim mečevima, iako smo svjesni da Srbija poseduje odlične igračice, a imaće i veliku podršku sa tribina", rekao je Minoru i dodao da je za Japan velika čast što igra u Fed kupu.

I ostale igračice Japana Ajumi Morita, Aiko Nakamura i Rika Fudživara ocijenile su da ih čeka izuzetno težak zadatak, ali bez obzira što Srbiju smatraju favoritom obećale su da će dati svoj maksimum na meču prvog kola Svjetske B grupe.

Mlada Ajumi Morita, zauzima 86. mjesto na WTA listi i do sada je odigrala sedam mečeva za japanski tim. Aiko Nakamura je 139. na svjetskoj listi, dok je iskusnija Rika Fudživara 173. teniserka svijeta i za Fed kup tim upisala je 15 nastupa, od čega je ostvarila 11 pobjeda.

Duel između Srbije i Japana na programu je u subotu (dva singla) i nedjelju (dva singla i dubl) u Beogradskoj areni, a žrijeb će biti obavljen u petak.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC