• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kazne za huligane u BiH preblage

Poslanici Parlamentarne skupštine BiH založili su se za strožije kazne za huligane koji prave nerede na sportskim takmičenjima.

 Kazne za huligane u BiH preblage Izvor: MONDO

Tokom rasprave o Prijedlogu Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima ocijenjeno je da predviđene novčane kazne treba da budu više.
Poslanik SDP-a Denis Bećirović zatražio je i da se u prijedlog zakona ugrade i zatvorske kazne za teže prekršaje, što je praksa u zemljama okruženja.

Prijedlogom zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima utvrđuju se mjere za sprečavanje nereda, nasilja, nezakonitog i nedoličnog ponašanja na sportskim takmičenjima, te mjere za obezbjeđivanje zaštite gledalaca, takmičara i drugih učesnika sportskog takmičenja, kao i mjere za stvaranje uslova koji sprečavaju, suzbijaju i sankcionišu nerede i nasilje.

Za kršenje zakona predviđene su novčane kazne za organizatore sportskog takmičenja, vlasnike ili korisnike sportskog objekta, kao i posjetioce u rasponu od 2.000 KM do 10.000 KM.

Novčane kazne navijačima prijete ako se utvrdi da posjeduju ili konzumiraju alkoholna pića, drogu, da posjeduju pirotehnička sredstva ili na sportski teren bacaju predmete koji mogu ugroziti život.

Kazne prijete navijačima i ako pokušaju ili unesu na sportske terene transparent i zastavu sa tekstom, slikom ili znakom kojim se iskazuje ili podstiče netrpeljivost, mržnja na osnovu rasne, nacionalne ili vjerske pripadnosti ili neke druge posebnosti, koje su uvredljivog sadržaja i mogu rezultirati nasiljem i sukobom na tim osnovama.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC