• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Felpsa nema plivanja tri mjeseca

Američka plivačka federacija suspendovala je na tri mjeseca osmostrukog olimpijskog šampiona Majkla Felpsa.

 Za Felpsa nema plivanja tri mjeseca Izvor: MONDO

Odluka je donijeta u jeku kontroverze oko fotografije objavljene u jednom britanskom listu, na kojoj se vidi kako puši marihuanu.

Felps će u istom tromjesečnom periodu ostati i bez finansijske podrške Federacije, prenijela je agencija Rojters, pozivajući se na saopštenje upravnog odbora te sportske organizacije.

"Nije riječ samo o tome da je prekršen neki anti-doping propis, već smo odlučili da Majklu pošaljemo ozbiljnu poruku, jer je razočarao toliko ljudi, naročito stotine hiljada djece-članova Federacije, koja u njemu vide heroja i uzor", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je "Majkl prihvatio ovaj ukor i voljan je da povrati naše povjerenje".

Prije nekoliko dana su objavljene fotografije Felpsa kako koristeći nargile puši marihuanu, okružen studentima Univerziteta Kolumbija.

Felps se odmah javno izvinio za svoje nedolično ponašanje, a Međunarodni olimpijski komitret je njegovo izvinjenje prihvatio, uz upozorenje da to više ne ponovi.

Policija Kolumbije, glavnog grada Južne Karoline, kao i istoimeni Univerzitet, izjasnili su se da neće pozivati Felpsa na odgovornost.

Međutim, Leon Tot, šerif okruga Ričlend u Južnoj Karolini, izjavio je da bi protiv Felpsa mogla da bude podignuta optužnica zbog toga što je na javnom mjestu, na Univerzitetu u Južnoj Karolini, pušio marihuanu.

On je precizirao da se u toj američkoj saveznoj državi konzumiranje marihuane smatra krivičnim djelom za koje je predviđena kazna zatvora od 30 dana ili novčana kazna od 570 dolara, uz plaćaje sudskih troškova.

"Ovaj slučaj se ne razlikuje od bilo kog drugog slučaja", rekao je Lot i dodao da će protiv Felpsa biti podignuta optužnica ukoliko se dokaže da je navedeno djelo izvršio u okrugu Ričlend.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC