• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED kup: Ana na startu napada Sugijamu!

Dugo očekivani Fed kup duel Srbije i Japana u rasprodatoj Areni, počeće u subotu u 14 časova duelom Ane Ivanović i Ai Sugijame.

 FED kup: Ana na startu napada Sugijamu!  Izvor: MONDO

Dugo očekivani Fed kup duel Srbije i Japana u rasprodatoj Areni, počeće u subotu u 14 časova duelom Ane Ivanović i Ai Sugijame.

Tako je odlučeno žrebom održanim u petak, na kojem je takođe utvrđeno da će poslije osme i 26. teniserke svijeta, pred oko 20.000 gledalaca u dvorani izaći Jelena Janković i Ajumi Morita.

Jelena je treća na najnovijoj WTA listi, a mlada Morita na 86. poziciji.

U nedelju će se parovi samo zamijeniti, u 14 časova će zaigrati Janković i Sugijama, a potom Ivanović i Morita.

Za igru dublova, poslije dva singla u nedjelju, prijavljene su ove četiri igračice, ali selektorima Dejanu Vranešu i Edui Minoru ostaje mogućnost izmjene najkasnije sat vremena pre početka svakog od pet mečeva.

"Raspored nije važan, ko će igrati prvi ili drugi, važno je da počnemo duel pobedom. Idealno bi bilo da već prvog dana stignemo do prednosti od 2:0. Publika će biti na našoj strani, a mi ćemo se maksimlano potruditi na svakom meču", izjavila je Jelena Janković nakon žreba.

Najbolja srpska teniserka istakla je da se mora maksimalno pristupiti svakom duelu, ukoliko domaći tim želi maksimalnu pobjedu.

"Protivnika nikako ne smijemo potcjeniti. Uslovi i atmosfera na mečevima Fed kupa su drugačiji u odnosu na turnire, tako da se treba i na to prilagoditi. Ne smijemo unapred da razmišljamo, već da idemo korak po korak, meč po meč, pa tek onda da mislimo na nedjelju", dodala je Džej Džej.

Ana Ivanović tvrdi da je najvažnije u svakom meču igrati agresivno.

"Znali smo unapred parove, samo je bilo pitanje rasporeda, tako da to ništa ne menja. Spremne smo da igramo najbolje i nadam se da će svi uživati u tim duelima", rekla je Ivanovićeva.

Sugijama želi iznenađenje, Jeleni merak


Iako Srpkinje slove za favorite, Japanke tvrde da neće unapred istaći belu zastavu... Naprotiv.

"Očekujem da mogu da priredim iznenađenje već prvog dana i pobedim Anu. Dobro smo se pripremile za ove mečeve, imaću motiva, igraću najbolje i tražiti svoju šansu. Zadovoljna sam što ću prva izaći na teren, iako ću prvi put igrati pred 20.000 ljudi. Ipak, iz iskustva znam da će Srbija biti pod pritiskom pred toliko gledalaca da ostvari pobjedu i ja ću se maksimalno potruditi da to iskoristim", izjavila je najbolja teniserka Japana Ai Sugijama.

Selektor Vraneš jeste prijavio naše najbolje dve teniserke za dubl u nedelju, ali je za očekivati da šansu dobije i Ana Jovanović, možda i Bojana Jovanovska, ukoliko vedete našeg ženskog tenisa obave posao ranije i zabeleže tri pobede, koliko je neophodno za plasman u narednu rundu Svetske B grupe Federejšn kupa.

Naime, Jovanovski je van trenažnog procesa zbog virusa, ali Vraneš očekuje da će lekarski tim uspeti da je zaleči do nedelje, ukoliko bude neophodno da pomogne reprezentaciji.

Najteži protivnik najboljim srpskim teniserkama mogla bi biti Ajumi Morita, ali ne zbog plasmana, već zbog toga što predstavlja potpunu nepoznanicu za naš tim. Ni Ana ni Jelena nikada nisu igrale protiv nje, pa čak ni gledale njene mečeve.

"Nismo igrale protiv Morite, a nismo je nikada ni gledale. Tokom meča ćemo pokušati da je upoznamo, vidimo njene prednosti i mane. Ali ja sam skoncentrisana samo na svoju igru i to mi je najvažnije", rekla je Jelena, koja je naglasila da je teren u Areni uražen "po meraku srpskog tima".

Ana je dodala da se nada da je bez obzira na nepoznanicu Moritu, selektor sigurno valjano obavio svoj posao prethodnih dana i upoznao protivnicu.

"Pratio sam njene igre i rezultate poslednjih mjeseci, znam sve i sigurno je da sam napravio taktiku za nju", dodao je Vraneš.

SVETSKA GRUPA (7. i 8. februrar):

Rusija - Kina
Francuska - Italija
SAD - Argentina
Češka - Španija

SVETSKA B GRUPA (7. i 8. februar):

Slovačka - Belgija
Švajcarska - Nemačka
Srbija - Japan
Ukrajina - Izrael

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC