• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKIJANJE: Kučera šampion ispred legendi!

Potpuno neočekivano! Kanađanin Džon Kučera novi je svjetski šampion u spustu.

 SKIJANJE: Kučera šampion ispred legendi! Izvor: MONDO

Na trcu voženoj u subotu na Svjetskom prvenstvu u Val D'Izeru, Kučera je odnio "pobjedu svog života", ali tek pošto je Mihaelu Valhoferu dozvoljeno da još jednom izveze drugu vožnju.

Austrijancu je dozvoljeno da startuje, iako sudije nisu dale znak za to, jer je u tom trenutku stazu prekrio oblak i smanjio vidljivost. Ipak, Valhofer je krenuo, a kasnije mu je dozvoljeno da još jednom pojuri Kučerin (24) ukupni rezultat od 2:07,01 minuta, ostvaren niz nepristupačnu stazu "Fas d Belevar, "prekrivenu ledom i džombama.

Valhofer, zlatni sa SP 2003. godine, u "ponovljenoj" vožnji nije uspio da priđe ni blizu Kučeri, zaostao je sekund i 43 stotinke, što je bilo dovoljno samo za deveto mjesto. Srebro je uzeo svetski Super G šampion Didije Kuš iz Švajcarske (+0,04), a bronzu njegov zemljak Karko Janka (+0,17).

"Ovo je bila trka mog života", rekao je presrećni Kučera, prvi Kanađanin u istoriji koji je postao svjetski šampion u spustu.

On je prvo čekao odluku sudija čitavih sat vremena, prije nego što je Valhoferu dozvoljeno da proba još jednom.

"Bilo je to dugo čekanje. Bio sam nervozan kada je Valhoferu dozvoljeno da vozi drugi put", priznao je Kučera, koji u karijeri nikada nije bio bolje plasiran od sedmog mjesta u spustu!?

Aktuelni pobjednik Svjetskog kupa, Amerikanac Bode Miler završio je tek kao 19, a legendarni Herman Majer iz Austrije šesti.

Trka za naslov prvaka svijeta u spustu vožena je na istoj stazi na kojoj je vožen spust na Zimskim olimpijskim igrama u Albervilu 1992. godine.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC