• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED kup: Ana dobila, Srbija vodi 1:0 u Areni!

Srbija vodi sa 1:0 protiv Japana. Prvi od tri željena boda FED kup reprezentaciji Srbije u duelu sa Japankama, donijela je Ana Ivanović.

 FED kup: Ana dobila, Srbija vodi 1:0 u Areni! Izvor: MONDO

Osma teniserka svijeta je u dva seta, sa 6:4, 6:4 pobijedila 26. na WTA listi, najbolju teniserku Japana Ai Sugijamu i tako napravila lijep uvod koleginici iz reprezentacije, Jeleni Janković, koja će u drugom meču dana igrati protiv Ajumi Morite.

"Finale Rolan Garosa nije ništa naspram ovoga. Prvi poeni su jako važni i srećna sam što sam uspela", rekla je Ana poslije pobjede (POGLEDAJTE FOTOGALERIJU)

Pred oko 13.000 gledalaca, u prvom kolu Svjetske B grupe Federejšn kupa, Ani je za startnu pobjedu, a drugu u karijeri iz dva meča sa Sugijamom bilo potrebno sat i po vremena.

Odlučujući brejk, ujedno i jedini u drugom setu, Ana je ostvarila pri rezultatu 4:4 i onda je sigurnom igrom na svoj servis došla do pobjede.

"Nisam osjećala pritisak što igram prvi meč, već sam osjećala nervozu uopšte ovih dana. Bila sam malo nervozna tokom meča, ali publika je bila zaista sjajna i pomogla mi je u tome. Nisam imala drugog izbora, nego da igram najbolje na kraju prvog i drugog seta. Prvi put u životu igram pred domaćom publikom, nadam se da je publika uživala i da ćemo na kraju da ostvarimo pobjedu", ushićena je bila Ana Ivanović poslije meča, koji je proslavila u zagrljaju selektora Dejana Vraneša.

Ana je počela meč brejkom na servis dvadesetak centimetara niže Japanke, potom povela sa 2:0, 3:1 i 4:2, prije nego što je dopustila Sugijami da i ona upiše prvi brejk na meču - 4:4.

Ipak, Beograđanka je odmah u narednom gemu napravila ri-brejk, povela sa 5:4 i došla u situaciju da servira za osvajanje prvog seta, ali ga je osvojila tek nakon što je spasila brejk priliku protivnice - 6:4.

Do je čekala početak drugog seta, prisutni u dvorani mjerkali su i koliko se ljudi pojavljuje na ulazima u Beogradsku arenu, jer svi priželjkuju da će naša zemlja i njen glavni grad oboriti rekord FED kupa, ali to se za sada još nije dogodilo. Ukoliko u Areni bude prisutno više od 14.000 gledalaca, bićemo apsolutni rekorderi po posjetama na mečevima ženskih teniskih reprezentacija.

U drugom setu teniserke su bile sigurnije na svoj servis, Anu je služio forhend, ali ni Sugijama nije igrala defanzivno, već se često odlučivala da izađe na mrežu. Uz poneku brejk priliku ili djus, stiglo se bez brejka do 4:4, a onda je Ana iskoristila jednu brejk loptu pri rezultatu 30:40 i praktično slomila protivnicu.

"Ana uz tebe smo" i "Ana, ti si ponos Srbije", bili su neki od transparenata u Areni, koja bi uskoro mogla da dobije i značajan WTA turnir.

(M. Šegan, foto: P. Stojanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC