• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Moriti samo gem, Jelena za 2:0!

Janković - Morita 6:1, 6:0! Reprezentacija Srbije vodi protiv Japana 2:0 i na korak je od plasmana u plej-of za popunu Svjetske A grupe Fed kupa.

 FED KUP: Moriti samo gem, Jelena za 2:0! Izvor: MONDO

Jelena Janković dozvolila je Ajumi Moriti da povede sa 1:0, a onda je nanizala 12 gemova i trijumfovala ipak neočekivano ubjedljivim rezultatom - 6:1, 6:0! (POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!)

"Poseban je osjećaj igrati pred svima vama, mojom porodicom, prijateljima, publikom ... jaoj, stvarno sam uzbuđena što sam uspjela da pobijedim i donesem ekipi drugi poen. Potreban nam je još jedan da odemo dalje. Hvala na podršci, nadam se da ćete doći u nedelju", izjavila je Jelena nekoliko minuta poslije meča, vidno ganuta podrškom sa tribina.

Jankovićeva će u nedelju od 14 časova imati priliku da "dokusuri" Japanke.

Ako pobijedi veteranku Ai Sugijamu (33), koju je Ana Ivanović savladala u prvoj partiji subotnjeg programa (6:4, 6:4), Srbija će povesti sa 3:0, a preostala partija u singlu i meč parova predstavljaće formalnost.

U tom slučaju bi selektor Dejan Vraneš mogao da pruži šansu Bojani Jovanovski i(li) Ani Jovanović, za koje bi bila velika stvar da odigraju zvaničan meč pred 10-15.000 gledalaca u Beogradskoj areni.

Janković i Sugijama do sada su se sastale tri puta i Jelena je uvijek bila vrlo sigurna. Poslednji meč odigrale su nedavno na Australijan openu, kada je rezultat bio 6:4, 6:4.

"Nadam se da ću je pobijediti još jednom. Biće težak meč, ali nadam se da ću biti na nivou i da ću uspjeti da pružim maksimum", rekla je Jankovićeva.

Jelena je u subotu odigrala meč možda sa 50 odsto svojih mogućnosti, međutim, osamnaestogodišnja Morita, 86. na WTA listi, nije mogla da podnese ni toliku "dozu" Džej Džej.

Sve dobro što je Japanka uradila viđeno je u prvih desetak minuta, kada je osvojila jedini gem i zbog Jeleninih problema sa servisom došla do brejk lopte za vođstvo od 2:0.

Srpska teniserka, doskora prva na svijetu, ipak je uspjela da brzo razbije tremu, a njeno samopouzdanje raslo je sa svakim sledećim gemom. Vrlo dobra u razmjeni udaraca sa osnovne linije, povremeno i na mreži, Jankovićeva je praktično dobila meč kada je u drugom setu povela sa 2:0.

Tada i u još nekoliko navrata Morita je jednostavno poklanjala Jeleni odlučujuće poene. Na kraju je teniserka iz Japana imala 43 neiznuđene greške - više od tri po gemu - a iz ukupnog broja osvojenih poena (57:31) se vidi koliko ju je to koštalo.

Jelena Janković iskoristila je šest od 13 brejk lopti, takav procenat trebalo bi da bude više nego dovoljan za pobjedu nad Sugijamom.

Selektor Euda Minoru ne gubi nadu ni poslije dva poraza njegovih teniserki.

"Imali smo veoma težak dan, koji je već iza nas. Sa nestrpljenjem očekujemo naredni dan i novu šansu da pobijedimo", rekao je Minoru.

Mlada Ajumi Morita nije bila razočarana, svjesna da je izgubila od znatno bolje igračice.

"Igrala sam dobro, ali je Jelena igrala odlično. Njen bekhend je bio fantastičan", podvukla je Morito.

(M. Šegan - MONDO, foto: Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC