• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizanov brod na kursu!

Partizan i Vašaš prve ekipe koje su se plasirale u četvrtfinale Evrolige. Vasović dao gol Sečiju sa pola bazena!

 VATERPOLO: Partizanov brod na kursu! Izvor: MONDO

Partizan je u četvrtfinalu vaterpolo Evrolige! Pobjedom nad neugodnom mađarskom ekipom Eger 11:9, crno-bijeli su ušli među osam najboljih ekipa i ostvarili su prvi cilj u sezoni u kojoj je ambicija napad na krov Evrope.

Ekipa sa Banjice tako je "ubila dvije muve jednim udarcem". Pobjedom nad Egerom, plasirala se u četvrtfinale i ujedno je izbacila Eger iz daljeg takmičenja. Sada će protiv Vašaša, koji se takođe plasirao u četvrtfinale, u narednom kolu u Beogradu (28. februara) odlučiti o prvom mjestu u grupi D.

Partizan je odigrao mnogo mudrije i staloženije nego u Mađarskoj protiv Egera. Poslije izjednačene prve četvrtine, crno-bijeli su odigrali odličnih osam minuta u drugom dijelu, kada su postigli tri gola i sačuvali mrežu.

Crno-bijeli su u tom periodu napravili razliku od +3 (5:2). Početak trećeg dijela pripao je Egeru. Brzo su Mađari stigli do 5:4, ali se Partizan tada trgnuo i do kraja tog dijela pravi velikih 8:4.

A onda umalo od gotovog veresija. Eger je u poslednjem dijelu iskoristio blagi pad u igri domaćina, prišao na 9:8, ali je srpski šampion odolio i ponovo napravio razliku.

Finiš utakmice prošao je u verbalnim duelima golmana Egera Zoltana Sečija i pojedinih vaterpolista Partizana, prije svih Andrije Prlainovića i Jugoslava Vasovića. Poznat kao veliki provokator, prgavi Seči nije mogao da podnese to što ga je Prlainović nadmudrio u jednoj akciji, pa ga je, na kvarno, udario po glavi...

Da shvati gdje i protiv koga igra, Vasović mu je pokazao u jednom od poslednjih napada. Sa pola bazena je zunuo loptu, a na iznenađenje Sečija ušla je u mrežu za konačnih 11:9!

Andrija Prlainović je sa četiri gola predvodio strijelce u Partizanu, tri je dao Filip Filipović, po jedan Stefan Mitrović, Vladimir Vujasinović, Živko Gocić i Jugoslav Vasović.

Po tri gola za Eger dali su Atila Baranji i Žolt Varga.

IGRAČ VIŠE: Partizan - 8/14; Eger 5/12.

U ostalim utakmicama 4. kola Evrolige, šampion Evrope, italijanski Pro Reko deklasirao je Šturm Aleksandra Šapića, a ključna je bila druga četvrtina koju je Reko dobio 6:1!

Iznenađenje je i poraz dubrovačkog Juga u Rusiji. Olimpijakos je ponovo pobijedio kotorski Primorac, koji je igrao bez povrijeđenog Mlađana Janovića, koji je u subotu bodrio svoju djevojku Jelenu Janković u FED kup meču Srbija - Japan u Beogradu.

REZULTATI 4. kola po grupama:

Grupa A:

Pro Reko - Šturm 10:3
/Vanja Udovičić 2/

Spartak Volgograd - Jug 7:6

Tabela: Jug 7, Pro Reko 6, Spartak 6, Šturm 4.

Grupa B:

Barseloneta - Budvanska rivijera 9:6
Mladost - Jadran Herceg Novi (nedelja)

Tabela: Jadran (-1) 6, Budvanska rivijera 6, Mladost (-1) 4, Barseloneta 4.

Grupa C:

Olimpijakos - Primorac 9:8
Šibenik - Breša

Grupa D:

Vašaš - Marsej 16:6

Partizan - Eger 11:9 (2:2, 3:0, 3:2, 3:5)

Tabela: Partizan 10, Vašaš 9, Eger 2, Marsej 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC