• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik Vesprema: Gdje je razum?!

Gradonačelnik Vesprema pozvao građane da izraze saučešće i poštovanje prema rukometašima i njihovim porodicama i uzdrže se od najavljenog linča.

 Gradonačelnik Vesprema: Gdje je razum?! Izvor: MONDO

Gradonačelnik mađarskog grada Vesprema Janoš Debrecenji izjavio je poslije napada na trojicu rukometaša lokalnog kluba da se dogodila "zdravom razumu nepojmljiva katastrofa".

U napadu nepoznatih počinilaca, u baru u Vespremu, ubijen je Rumun Marijan Kozma, dok su reprezentativac Srbije Žarko Šešum i hrvatski golman Ivan Pešić zadobili teške povrede.

Oko 200 građana Vesprema okupilo se ispred bara "Patriota", u kojem se dogodio napad, gdje pale svijeće ispod fotografije ubijenog rumunskog rukometaša, javlja mađarska agencija MTI.

Gradonačelnik Vesprema ispričao je da je do napada došlo kada je igrač istog kluba Gergelj Ivančik slavio rođenje sina i pozvao gotovo čitav klub.

"Na njih je u jednom trenutku nasrnula poveća grupa mladića sa susjednih stolova, bez ikakvog povoda", dodao je on.

Prema rečima Debrecenjija, Marijan Kozma je plesao sa jednom djevojkom kada su ga napadači izvukli iz bara i na ulici nožem uboli u grudi.

U pomoć saigraču pritrčao je Pešić, a potom i Šešum.

"Kozma je preminuo na licu mjesta, Pešić je uboden sa leđa u bubreg, dok je Šešumu povrijeđena glava u predjelu oka", rekao je Debrecenji i pozvao okupljene građane da se uzdrže od najavljenog linča.

"Sada je trenutak da izrazimo naše saučešće i poštovanje prema igračima i njihovim porodicama, a ne da podlegnemo strastima".

Rukometni savez Mađarske duboko je šokiran tragedijom. U znak sjećanja na Kozmu svaka rukometna utakmica u nedelju će početi minutom ćutanja.

(Tanjug,MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC