• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati napadači na rukometaše

Mađarska policija traga za Šandorom Rafaelom i Ivanom Stojkom, osumnjičenim za ubistvo rumunskog rukometaša Marijana Kozme, prenose lokalni mediji.

 Poznati napadači na rukometaše Izvor: MONDO

Rukometaš “Vesprema” izboden je u noći između subote i nedjelje ispred jednog kafića u istoimenom gradu, a tom prilikom teško su ranjeni sprski i krvatski rukometaši ŽArko Šešum i Ivan Pešić.

Šef mađarske policije Jožef Bence, učestvujući u televizijskoj emisiji, izbjegao je odgovor na najosjetljivije pitanje - da li su počionioci bili Romi, dok je mađarska javnost uvjerena da je riječ o bandi Roma koja već mjesecima teroriše okolinu Vesprema.

Na glavnom trgu Vesprema sinoć je održan komemorativni skup na kome je učestvovalo nekoliko stotina ljudi, a mogli su se čuti i antiromski povici, dok su se na skupu pojavili i članovi zabranjene Mađarske garde.

Rumunski reprezetativac Marijan Kozma (26) ubijen je u subotu uveče, kada su ga napadači uboli nožem u srce, dok su Kozmini saigrači, srpski i hrvatski rukometaš, Žarko Šešum (23) i Ivan Pešić (20), pokušavajući da ga odbrane, zadobili teške povrede.

Šešum je zadobio frakturu jagodične kosti, operisan je i nije u životnoj opasnosti, dok su ljekari saopštili da je Pešiću izvađen bubreg, ali da je njegovo stanje i dalje ozbiljno.

Marko Vujin, bek "Foteksa" i srpske selekcije, rekao je za "Blic" da su rukometaši slavili rođenje sina saigrača Gregelja Ivanščika.

"Pregledali smo snimke u policiji i lijepo se vidi da je Kozma stajao sa svojom djevojkom i da su mu prišla trojica, četvorica i počela da mu dobacuju. Moje kolege, a bilo ih je oko sedam, osam, željeli su da izbegnu gužvu i napuste klub, ali su ih na izlazu sačekali napadači. Kozma je uboden dva puta u srce, Pešić je pritrčao i uboden je u leđa, a Šešum je udaren kada je pokušao Rumunu da izvadi jezik iz dušnika i spase mu život", kaže Vujin.

Mađarski ministar unutrašnjih poslova Tibor Draskovič i ministar sporta Ištvan Đenešei zatražili su od policije da hitno nađu krivce i daju detaljnu obavještenje o tragičnom događaju.

Nezvanični izvori navode da je uzrok tragedije obračun dvije bande koje reketiraju vlasnike lokala i bave se dilovanjem droge.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC