• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šešum: Ne pitajte me ništa, molim vas

“Strašno je ovo što se desilo... Nemojte ništa da me pitate, molim vas, ne mogu da govorim o tome", kaže Žarko Šešum nakon ranjavanja u Mađarskoj.

 Šešum: Ne pitajte me ništa, molim vas Izvor: MONDO

Srpski rukometaš Žarko Šešum, srećom, preživio je napad huligana na njega i saigrače iz Vesprema, ali se i dalje nalazi u stanju šoka, prije svega zbog smrti kolege iz tima, Rumuna Mariana Kozme.

On je tokom tuče na proslavi u jednom kafiću na zapadu Mađarske uboden nožem u srce i momentalno je izdahnuo, Hrvat Ivan Pešić uboden je u leđa i njemu je hitno morao da bude izvađen bubreg, da bi preživio dok je Šešum zadobio povrede lica i njemu će danas biti operisana kost lica.

U izjavi za "Press", Šešum nije bio u stanju mnogo toga da kaže...

"Trenutno dajem izjavu policiji i ne mogu da pričam. Dobro sam, danas ću na operaciju kosti lica. Nemojte da mi zamjerite, ali ne mogu da pričam... Strašno je ovo što se desilo... Nemojte ništa da me pitate, molim vas, ne mogu da govorom o tome", bilo je sve što je srpski reprezentativac uspio da izjavi.

Od prvog trenuka poslije tragedije, uz Šešuma je bio njegov saigrač iz Vesprema i reprezentacije, Marko Vujin.

"Bolje mu je, spao mu je otok ispod oka i što je najvažnije, oko nije oštećeno. Mogao je da razgovara sa nama. Roditelji su, naravno, bili uplašeni i zabrinuti dok ga nisu posjetili, ali i njima je bilo lakše kada su videli da može da popije čaj i razgovara sa njima. Za dan ili dva, mislim da će Žarko da bude dobro", rekao je Vujin.

On je onda prepričao scenu koju je zatekao u kafiću.

"Otišao sam da spavam, a neki od saigrača nastavili su proslavu u drugom kafiću. Pozvali su me između pola tri i tri sata da dođem. Kada sam stigao, Kozma je već ležao mrtav jer je dobio dva udarca nožem u srce! To je bio strašan prizor. On je bio visok 211 centimetara i težak 130 kilograma, ali se poslije jednog udarca u srce samo srušio! Bio je na mjestu mrtav. Kada sam došao već je bio potpuno bijel, stravično mi je sve to izgledalo...

Onda je nastavio...
"Mojih drugova nije bilo mnogo, a mogli su svi tragično da završe te večeri. Hrvata Pešića su napadači jurili i zato su stigli da ga ubodu s leđa, u bubreg. Moglo je da bude još strašnije. U policiji sam gledao snimak, na kojem se tačno vidi da su napadnuti iz čista mira dok je Kozma plesao sa svojom devojkom, koja je došla iz Rumunije", kaže Vujin.

On je svjestan da će tek shvatiti šta se dogodilo...

"Trebalo bi večeras (sinoć, prim. aut.) da dođe porodica Marijana Kozme. Otac, majka i dve sestre. Uh, to će da bude strašno. Ne smijem ni da pomislim. Možda djelujem kao da nisam u šoku, ali mene će tek za koji dan da stigne sve ovo. Pričam normalno, ali ne znam gde sam. Bili smo odlični drugari, u isto vrijeme smo došli u klub i bili smo komšije. A Vesprem je miran gradić. Ovdje već 30 godina nije zabilježena nijedna prijava tuče, niti remećenja reda i mira. Policajci se hvataju za glavu, ne veruju. Građani su šokirani, dolaze čitav dan ispred arene da pale svijeće".

U Mađarskoj igra nekoliko srpskih rukometaša, među kojima je još jedan reprezentativac Danijel Anđelković.

"Zabezeknut sam! Nemam riječi kojima bih opisao kako se osjećam. Razgovarao sam sa Šešumom i rekao mi je da mu je povrijeđena jagodična kost, koju će morati da operiše. Oko mu je zatvoreno, a ljekari su rekli da je sve u redu poslije pregleda. Ali, nismo mnogo pričali, on je u šoku, što je sasvim normalno. Drug mu je umro na rukama! To je nešto strašno. Zar takvom vrhunskom sportisti kao što je Kozma može da se dogodi tako nešto!? Najmanje sam to očekivao u Mađarskoj, koja je uređena i mirna zemlja, članica Evropske unije. Nismo u Njujorku! Rukomet je izgubio velikog igrača", rekao je u dahu Anđelković.

(MONDO, foto: Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC