• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izručenje Kozminih ubica za deset dana

Dvojica Mađara uhapšeni u Austriji, za koje se vjeruje da su ubili Marjana Kozmu i ranili Žarka Šešumai Ivana Pešića, biće uskoro izručeni Mađarskoj.

 Izručenje Kozminih ubica za deset dana Izvor: MONDO

Dvojica Mađara, koji su uhapšeni u Austriji zbog sumnje da su ubili rumunskog rukometaša Marjana Kozmu i teško ranili Žarka Šešuma i Hrvata Ivana Pešića, biće izručeni Mađarskoj za sedam do deset dana, saopštio je predstavnik policije u Vespremu Peter Derži.

Austrijska policija je u toku noći u blizini mađarske grance uhapsila Šandoda Rafaela iz Šarbogarda i Đezu Nemeta iz Budimpešte, dok je treći osumnjičeni Ivan Stojka iz Enjinga i dalje u bekstvu i za njim je izdata međunarodna poternica.

Prema riječima Deržija, policajci iz Vesprema neće putovati u Austriju da bi ispitivali uhapšene, jer bi administrativni poslovi trajali isuviše dugo i osumnjičeni će biti izručeni Mađarskoj pre nego što bi mogla da se završi sva neophodna papirologija.

Rafael i Nemet nalaze se u zatvoru u Gracu i austrijske vlasti su već pokrenule ubrzanu proceduru za njihovu ekstradikciju Mađarskoj.

Austrijska policija je ranije saopštila da su dvojica muškaraca starih 28 i 31 godinu i jedna 37-godišnja žena uhapšeni kasno uveče u ponedjeljak u pokrajini Štajerska dok su putovali ka Italiji zbog osnovane sumnje da su učetvovali u ubistvu i ranjavanju rukometaša.

Predstavnik lokalne policije Andreas Štojrer, koji je prisustovao hapšenju osumnjičenih, izjavio je da je njegova patrola akciju izvršila na osnovu međunarodnih poternica i dodao da je žena vozila automobil.

Štojrer je, međutim, odbio da saopšti ostale detalje hapšenja i rekao da ja na mađarskim vlastima da utvrde stepen umješanosti uhapšenih osoba u ubistvo Kozme.

Grupa mladića je u noći između subote i nedjelje u jednom noćnom klubu u mađarskom gradu Vesprema napala trojicu rukometaša, koji su slavili rođenje djeteta jednog od saigrača.

Mladići su dva puta nožem u srce uboli 26-godišnjeg Kozmu, koji je nedugo poslije toga preminuo. Reprezentativcu Srbije Žarku Šešumu je polomljena jagodinčna kost, a golman hrvatske selekcije Ivan Pešić uboden je nožem u bubreg, koji su lekari kasnije morali da odstrane.

Šešum i Pešić nalaze se van životne opasnosti.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC