• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: I Red Bul otkrio karte

Nakon Ferarija, Meklarena, BMW-a, Renoa i Tojote došao je red i na ekipu Red Bula da otkrije svoje adute za novu sezonu Formule 1.

 F1: I Red Bul otkrio karte Izvor: MONDO

Novi bolid RB5 predstavljen je u ponedjeljak na stazi u španskom Herezu, a osim bolida predstavljeno je i vozačko pojačanje - Sebastijan Fetel, koji će sa Markom Veberom činiti vozački tandem Red Bula.

RB5 slično kao i ostali bolidi za novu sezonu ima širi i niži prednji spojler i uži zadnji, ali za razliku od drugih bolida njegov “nos” je nešto tanji i postavljen više.

U ekipi Red Bula puni su samopouzdanja pred početak nove sezone i nadaju se da će ove sezone konačno doći do svoje prve pobjede na trci Formule 1.

“Ove godine doći će do izražaja naša stabilnost i činjenica da ljudi u tehničkom timu rade zajedno najmanje dve godine. Oni su napravili bolid kojim je Sebastijan Fetel osvojio jednu trku za Toro Roso i nema razloga da mi to ne uradimo ove sezone”, rekao je šef Red Bula Kristijan Horner.

Priliku da provoza novi Red Bul RB5 prvi će imati novajlija u timu Sebastijan Fetel koji će dva dana testirati bolid na stazi u Herezu, a zatim će za volan i Mark Veber, koji se oporavio od loma noge u novembru.

“Ovo je mnogo veći tim, a meni je drago što su pripreme tokom zime išle jako dobro. Ne osjećam ništa veći pritisak nego prošle godine, na meni je da učim i nastavim sa dobrim vožnjama”, rekao je Fetel.

Komentarišući novi bolid mladi Nijemac je rekao da izgleda sjajno, ali da će moći više da kaže nakon nekoliko odvezenih krugova.

“Posmatrajući ga izgleda vrlo lijepo, ali najvažnija je brzina na stazi za šta ćemo mi morati da se pobrinemo”, istakao je Fetel.

Nijemac koji je prošle godine za volanom Toro Rosa postao najmlađi pobjednik jedne trke Formule 1 očekuje dobru sezonu, ali ipak smatra da će šampionsku trku i u predstojećoj sezoni voditi Ferari i Meklaren.

“Mislim da će promjene pravila učiniti da se ekipe poput naše približe vodećima, ali naravno najveći favoriti su Ferari i Meklaren”, rekao je Fetel.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC