• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana: Uskoro sa novim trenerom

Ana Ivanović je loše započela sezonu, zbog čega će uskoro angažovati novog trenera. Želi da vrati agresivnost u igru i prvo mjesto na WTA listi.

 Ana: Uskoro sa novim trenerom Izvor: MONDO

Ana Ivanović nije dobro započela sezonu. Na prvom turniru sezone u Brizbejnu eliminisana je od Ameli Motezmo u četvrtfinalu, dok je na Australijan Openu završila učešće u trećem kolu, poslije poraza od Ruskinje Alise Klejbanove, iako je godinu dana ranije igrala finale tog turnira.

Slab učinak na prvom Gren slem turniru sezone donio joj je pad na WTA listi, pa je trenutno osma igračica svijeta.

Svjesna da treba da poradi na svojoj igri, Ana je nagažovala novog trenera. Ona je dodala da bi u narednih nekoliko dana i zvanično trebalo da predstavi javnosti svog novog učitelja.

"Pregovori sa novim stručnjakom se privode kraju, tako da će javnost vrlo brzo biti upoznata koji trener je u pitanju. On će doći u Dubaiji naredne nedelje, i raditi sa mnom tokom turnira. Nekoliko nedjelja će biti na probi, da vidimo kako ćemo se slagati. Nećemo žuriti sa odlukom, dok ne vidimo kako će sve funkcionisati", otkrila je Ana.

Povratak agresivne igre

Ipak, učešće na Fed kup meču prvog kola Svjetske B grupe u Beogradu protiv Japana potvrdilo je da bi Ana vrlo brzo mogla da se vrati na put uspjeha.

Ivanovićeva je ubjedljivo nadigrala Ai Sugijamu prvog dana takmičenja (6:4, 6:4), a zatim i mladu Ajumi Moritu (6:1, 6:2) i dala veliki doprinos ukupnom trijumfu srpskog tima (4:1) i plasmanu u plej-of za popunu Svjetske A grupe Fed kupa.

Ono što posebno raduje je povratak agresivne igre, po kojoj je Ivanovićeva prepoznatljiva i koja ju je krasila prethodne sezone, kada je uspjela i da se domogne prvog mjesta na listi najboljih teniserki svijeta.

"Veoma sam zadovoljna igrom koju sam prikazala na mečevima Fed kupa u Beogradu. Ponovo sam igrala agresivno, veoma dobro sam servirala i sve je funkcionisalo mnogo bolje nego prethodnih nedelja. Pobjede ostvarene protiv Japanki mnogo mi znače, jer nisam dobro započela sezonu. I ovi mečevi su mi veoma važni pred seriju turnira koje ću igrati", izjavila je Ivanovićeva.

Srpska teniserka je dodala da osjeća da ponovo dominira na terenu.

"Poslije mnogo vremena primećujem da sam vratila tu agresivnost u svoju igru i veoma sam srećna zbog toga. Primećujem da još uvijek to nije savršeno, ima još grešaka u igri, ali vidi se napredak. Jednostavno nekako na terenu djelujem drugačije, više vjerujem sebi, svojim instiktima, dobila sam na samopouzdanju i to mi veoma znači. Želim da nastavim tako da igram i na turnirima i vrlo brzo stignem do svoje igre, koja je bila prepoznatljiva tokom prethodne sezone", dodala je Ana.

Rad sa Rafterom

Ona je istakla da je svjesna da imala dosta problema prilikom servisa, ali da se trudi da to ispravi, kako je ne bi pratio taj negativni imidž.

"Svi su primjetili da sam tokom Australijan Opena imala dosta problema sa servisom. Nisam dobro izbacivala loptu i već postajem poznata po tome. Nisam dovoljno skoncentrisana prilikom servisa, žurim, pravila sam dosta duplih grešaka, ali se trudim da to sada ispravim. Proteklih dana radila sam dosta na tome da eliminišem te nedostatke, odnosno da ih svedem na minimum, da budem fokusirana od starta meča. Nadam se da ću veoma brzo uspeti to da popravim kako ne bih postala poznata po tom lošem servisu".

Ivanovićeva je rekla da je dosta radila i na igri na mreži i volejima.

"U pripremnom periodu dosta sam radila na igri na mreži i volejima. U Australiji sam radila na tim segmentima igre sa Patrikom Rafterom, koji je bio prepoznatljiv po volej igri i to mi je veoma važno kako bih konačno došla do svoje igre. Očekujem da se brzo vidi taj napredak, da pokušam da na svakom meču stavim protivnicu pod pritisak i da ja vodim igru", zaključila je Ana Ivanović, uz kontataciju da se nada da će dati sve od sebe da se ove sezone vrati na prvo mjesto WTA liste.

Srpska teniserka će se poslije uspešno odrađenog posla u Fed kup selekciji Srbije okrenuti nastupima na turnirima. Prvi u nizu je turnir u Dubaiju, koji startuje sledećeg ponedjeljka za ukupni nagradni fond od dva miliona dolara.

Prošle sezone Ana je stigla do četvrtfinala, gdje ju je zaustavila Elena Dementijeva, koja je kasnije i osvojila turnir.

(M. Šegan, foto: P. Stojanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC