• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šešumov otac: Ne spremam osvetu!

Otac Žarka Šešuma Stevan oštro je demantovao spekulacije nekih stranih medija da sprema ličnu osvetu zbog napada na svog sina.

 Šešumov otac: Ne spremam osvetu! Izvor: MONDO

Otac povređenog srpskog rukometaša Žarka Šešuma, Stevan, koji se nalazi u Vespremu, oštro je demantovao spekulacije nekih stranih medija da navodno sprema ličnu osvetu zbog napada na svog sina i grupu sportista mađarskog prvoligaša, nakon koje je preminuo Rumun Marijan Kozma.

"Onaj koji širi takve informacije ima samo zle namjere. Imamo puno povjerenje u državne organe i policiju Mađarske i njima smo prepustili da istraže cijeli slučaj", izjavio je za Tanjug Stevan Šešum.

On je naveo da je, pošto je čuo za te neosnovane insinuacije, obavijestio i ambasadora Srbije u Budimpešti o svom stavu i odbio svaku mogućnost da bi on sa "ekipom svojih ljudi" isterivao pravdu i svetio se zbog napad na sina.

I ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić oštro je u Budimpešti demantovao spekulacije jednog rumunskog Internet portala da "neke paravojne srpske formacije, u organizaciji oca srpskog rukometaša povređenog u napadu u Vespremu, kreću ka Mađarskoj", kako bi se osvetile napadačima.

"Prosto je nezamislivo da se tako nešto dogodi, a o nekoj opasnosti po Mađarsku nisam ni čuo", rekao je Jeremić, odgovarajući na novinarsko pitanje poslije susreta sa šeficom mađarske diplomatije Kingom Genc.

Jeremić, koji je u jednodnevnoj posjeti Mađarskoj, naglasio je da u Srbiji ne postoje paravojne formacije.

Povod za pitanje bila je vijest rumunskog Internet portala da se navodno Žarkov otac sprema da osveti sina i da je već "okupio oko 300 nekadašnjih Arkanovih boraca", spremnih da dođu u Mađarsku.

Šešumov otac je rekao da se trenutno nalazi u bolnici u Vespremu, očekujući da mu se sin probudi iz narkoze poslije uspješno obavljene operacije.

"Moram da istaknem da je čitava Mađarska, a posebno grad Vesprem, osudio napad na rukometaše i da su na svoj način izrazili stav prema tom gnusnom činu", rekao je on, podsećajući da se već dva dana građani okupljaju paleći sveće i polažući cveće ispred kluba u kojem je ubijen rumunski rukometaš Marjan Kozma, a teško povređeni Žarko Šešum i Hrvat Ivan Pešić (na fotografiji).

Stevan Šešum je dodao da se u nekim medijima navodi da on posjeduje firmu za obezbjeđenje, što je takođe oštro demantovao.

"Godinama radim kao direktor organizovanja i proizvodnje poljoprivrednih proizvoda. Na tom poslu imam dobre rezultate. Svom profesionalnom poslu sam potpuno posvećen i nemam nikakve veze sa onim što mi se imputira", rekao je Šešum.

"Ne bavim se tim spekulacijama, jer znam da će mađarski organi sve odraditi kako to dolikuje. Moj sin je zbrinut. Grad, klub i gradonačelnik su izrazili veliku brigu o stanju zdravlja mog sina i Ivana Pešića i nemam nijednu zamjerku", rekao je Šešum.

On je posebno izrazio žaljenje zbog smrti rumunskog reprezentativca Marjana Kozme, koga je dobro poznavao i koji je bio njegov gost u Srbiji.

"Žao mi je što neću moći da prisustvujem sahrani izuzetnog sportiste i divnog čoveka, mladog Kozme, jer moram da bdim nad oporavkom sina u Vespremu", rekao je Šešum.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC