• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (LŠ): Koliko Dinamo dozvoli...

Odbojkašice Poštara 064 su plasmanom u Top 12 Indesit Lige šampiona, uz tri pobjede i tri poraza, ostvarile najveći uspjeh u istoriji.

 ODBOJKA (LŠ): Koliko Dinamo dozvoli... Izvor: MONDO

Sada im ostaje da u plej-of mečevima sa Dinamom iz Moskve što skuplje "prodaju kožu". Prvi duel počinje u srijedu (18.00), u beogradskoj dvorani Sport eko, revanš je narednog četvrtka u Rusiji.

"Utakmica sa Dinamom je ekstra izazov, nešto što treba da stavi pečat na naše kvalitetne nastupe, jer njih je bilo više nego onih drugih. Protivnik je jedan od pretendenata na evropski tron. Imaju vanserijske igračice u svjetskim okvirima, to je okosnica reprezentacije Rusije pojačana (Italijankom) Simonom Đoli. Njihove ambicije sežu mnogo dalje od dvomeča sa nama", jasan je Zakoč.

Dinamo je, uz Skavolini, jedina ekipa koja je u prvoj fazi ostvarila svih šest pobjeda. Set-količnik im je 18:1.

"Naš zadatak je da u rasterećenoj igri dođemo do nivoa kojim ćemo protivniku otežati posao. Pokušaćemo da se takmičimo, mada smo svjesni da će mnogo toga zavisiti od njih, kako će nas shvatiti i da li će nam dozvoliti da radimo stvari koje znamo dobro da radimo".

Zakoč je istakao da prosječna visina moskovskog tima iznosi 190 centimetara, a da prednjači Jekatarina Gamova sa čak 2,04 metra.

"Na tom planu su dominantni. Forsiraju visoke lopte, pokušavaju da maksimalno iskoriste visinsku prednost. Mi moramo da im pariramo brzinom, a to možemo da ostvarimo samo ako u igri budu prisutni preciznost i umijeće".

Trener Poštara istakao je da ruskim ekipama ne odgovara brži ritam.

"Naša hrabrost mora da bude intenzivirana u servisu, po cijenu načinjenih grešaka. Da ih odvojimo od mreže što je moguće više i da odigramo kvalitetnije u bloku, mada je to element u kojem ne briljiramo u poslednje vrijeme".

Jasna Majstorović nazvala je Dinamo "favoritom, ako ne i budućim osvajačem Lige šampiona".

"Rekla sam odmah poslije meča sa Kanom da ne bih željela da ih izvučemo. One nemaju poraz u prvom dijelu takmičenja, a mi smo već napravile veliki uspjeh. To ne znači da nećemo nastaviti da se borimo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC