• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WTA DUBAI: Ana u četvrtfinalu

Ana Ivanović se domogla četvrtfinala WTA turnira u Dubaiju poslije pobjede nad Francuskinjom Kamil Pan - 6:2, 7:6 (5).

 WTA DUBAI: Ana u četvrtfinalu  Izvor: MONDO

Za plasman u polufinale boriće se sa pobjednicom meča Serena Vilijams - Ži Ženg.

Osma teniserka sa WTA liste je u prvom setu igrala dobro protiv 27-godišnje Francuskinje, 104. teniserke svijeta. Bila je agresivna i dobro je servirala (ukupno sedam asova).

U prvom setu, koji je trajao manje od pola sata, napravila je 15 direktnih poena naspram samo dva Kamil Pan. Nije dozvolila Francuskinji nijednu brejk priliku, a iskoristila je dve od pet koliko ih je imala - 6:2.

U nastavku je Ana usporila i više griješila. Teniserke su čuvale svoje servise, iako je Ivanovićeva bila znatno bliža pravljenju brejka.

Ipak, ušlo se u taj-brejk, ali iznenađenja nije bilo. Do izražaja je došla razlika u kvalitetu, pa je Ana Ivanović poslije sat i po riješila meč u svoju korist.

"Za protivnika sam imala dobru teniserku, koja dobro trči. U drugom setu nisam bila tako agresivna kao u prvom, davala sam joj kraće lopte", izjavila je Ana poslije meča.

Srpska teniserka je zasluženo pobijedila o čemu svjedoči i činjenica da je napravila skoro četiri puta više direktnih poena - 34:9.

Ipak, nagovijestila je da će joj servis ponovo biti najjače oružje.

"Više radim na servisu i imam više samopouzdanja. To se bolje moglo vidjeti u prvom setu", završila je priču Ana Ivanović.

Logično je očekivati da će Serena Vilijams biti naredni rival Ane Ivanović, koja bi iz više razloga željela da to ipak bude Ži Ženg među kojima je i revanš za minule poraze.

Sa trenutno najboljom teniserkom svijeta sastajala se samo jednom, na US openu 2006. Amerikanka je tada pobijedila 6:2, 6:4.

Kineskinja (25 godina, 20. na WTA listi) je veliki dužnik Ivanovićeve, jer je slavila u poslednja dva duela. Eliminisala je Anu sa prošlogodišnjeg Vimbldona i Olimpijskih igara u Pekingu.

U prvom od tri susreta bolja je bila Srpkinja, u Montrealu 2006.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC