• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MTS OPEN: Troicki se poigrao sa Rohusom

Srpski teniser Viktor Troicki izborio plasman u finale MTS Opena pošto je savladao Belgijanca Olivijea Rohusa 2:0, po setovima 6:2, 6:0.

 MTS OPEN: Troicki se poigrao sa Rohusom Izvor: MONDO

Viktor Troicki na surov način izbacio je Belgijanca Olivijea Rohusa na putu ka finalu MTS Opena na Gemaksu. "Drugom reketu" Srbije je u subotu, u polufinalu, bilo potrebno 49 minuta da pobijedi 114. tenisera svijeta - 2:0 (6:2, 6:0)!

Beograđanin će se u nedelju, u rodnom gradu, boriti za prvi trofej na Gemaks čelendžeru protiv 209. tenisera svijeta, a nekada 12. na ATP listi, Slovaka Dominika Hrbatija, koji je u prvom polufinalu pobijedio Njemca Benedikta Dorša sa 2:0 (6:4, 6:4).

Troicki (46. na ATP listi) je protiv 167 centimetara visokog Belgijanca odservirao 14 asova u sedam servis gemova, a dobio je 68 odsto poena na meču.

Pri vođstvu u prvom setu od 5:0, Troicki je dozvolio Rohusu da mu oduzme servis i potom osvoji naredni gem, što su bila jedina dva "boda" Belgijanca pred prepunim tribinama na Banjičkom vijencu.

Čelendžer MTS Open, iz reda Tretorn Serije Plus, igra se za nagradni fond od 106.500 evra, a Troicki i Hrbati će se u prvom međusobnom susretu boriti za nagradu od 15.300 evra i 110 ATP poena.

Ukoliko poslije Kudrijatseva, Evansa, Brandsa i Rohusa, protiv kojih je izgubio set, pobijedi i kvalifikanta Hrbatija, Troicki (21 godina) će u znatnoj mjeri popraviti trenutno najbolji plasman na ATP listi u karijeri.

Pobjednici u konkurenciji dublova na Gemaksu su Nijemci Mihael Kolman i Filip Marks, koji su prije Viktorovog duela nadigrali hrvatsko-pakistansku kombinaciju Lovre Zovko - Ajsam-Ul-Hak Kureši sa 2:1 (3:6, 6:2, 10:8).

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC