• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Izgubio sam od boljeg

Četvrti put uzastopno Novak Đoković poražen je od francuskog tenisera Žo-Vilfreda Conge

 Đoković: Izgubio sam od boljeg  Izvor: MONDO

U polufinalu Open 13 turnira u Marseju, domaći teniser bio je za nijansu bolji - 2:0 (6:4, 7:6).

Poslije neizvjesnog prvog seta, u kojem je Srbin imao tri brejk lopte pri rezultatu 5:4 za 13. tenisera svijeta, odluka je pala u taj-brejku drugog seta, koji je snažni Conga dobio sa ubjedljivih - 7:1. Za plasman u finale 576.000 evra vrijednog turnira, protiv prvog nosioca i trećeg tenisera svijeta, Congi je bilo potrebno 84 minuta.

Od kada je Beograđanin pobijedio Congu u prvom međusobnom susretu, finalu Australian Opena (3:1) u januaru 2008. godine, više ne uspijeva da izađe na kraj sa njim. Poslije Bangkoka, Mastersa u Parizu i finala Masters serije u Šangaju, Francuz je kao četvrti nosilac ATP turnira u Marseju nadigrao prvog nosioca.

Conga se u 2009. godini nalazi u nevjerovatnoj formi. U Marsej je doputovao kao osvajač Johanezburga, finale čeka sa skorom 18-3 (Đoković 9-4), a gdje god je nastupio od Nove godine, stigao je do polufinala ili dalje... On će se u nedelju boriti za 250 ATP bodova i 88.500 evra, dok Đoković turnir u Dubaiju narednog ponedeljka (2.233.000 $), gdje će se kao prvi nosilac sa kvalifikantom u prvom kolu, dočekuje bogatiji za 25.900 evra i 90 ATP bodova.

Iako je Conga dobio duel sa 2:0, nije mnogo nedostajalo da bude drugačije.
U prvom setu, pri vođstvu 2:1, Đoković je imao dvije brejk lopte, ali je Conga pogodio četiri prva servisa i izjednačio na 2:2. Na svoju prvu brejk loptu, momak koji neodoljivo podsjeća na slavnog boksera Muhameda Alija, čekao je do sedmog gema, kada je iskoristio svoju šansu i poveo sa 4:3, a potom i 5:3.

Đoković je bio siguran na svoj servis (5:4) i natjerao rivala da odigra bar još jedan gem za vođstvo u setovima, a onda je Beograđanin došao do tri brejk lopte (0:40)! Kada su svi očekivali da će Conga konačno izgubiti svoj servis, on je vezao pet ubitačnih prvih servisa, tri vinera i dva asa i poslije 34 minuta dobio prvi set - 6:4.

U drugom setu, ponovo je sedmi gem mogao da bude koban za Đokovića, ali je ovog puta uspio da izbegne brejk pri rezultatu 3:3. Tada je spasio tri brejk lopte u jednom gemu i poveo sa 4:3, posle čega su oba tenisera bila izrazito sigurna u gemovima na svoj servis.

Došlo se do taj-brejka, u kojem je Conga prosto počistio Đokovića sa terena. Poveo je sa 5:0, a završio sa 7:1 za oduševljenje većeg dijela prisutnih u dvorani.

"Nisam razočaran jer sam izgubio od igrača koji je bio bolji od mene. Conga je zaista igrao sjajno. On očigledno raspolaže izuzetno snažnim servisom, jakim forhendom, a izuzetno je napredovao u riternu. Povrh svega, Conga je pun samopouzdanja", ocijenio je Đoković.

Prvi reket Srbije bio je impresioniran sjajnim servisima 12. igrača svijeta.

"U redu je da pogodi prvi i drugi as, ali da riješi set asovima to je već nevjerovatno", komentarisao je Đokovih uz osmjeh završnicu prvog seta kada je Conga odservirao čak pet asova kod rezultata 0:40 za srpskog tenisera.

Treći igrač svijeta je dodao da mu je žao što nije pružio agresivniju igru.

"Možda je trebalo da budem malo agresivniji u određenim trenucima meča" konstatovao je Novak Đoković.

Protivnik Conge u finalu biće 50. na ATP listi Mikael Lodra, koji je u polufinalu bio bolji od svog zemljaka, takođe Francuza, Žila Simona - 7:6, 6:2.

Tako će trofej namijenjen pobjedniku turnira u Marseju ostati u Francuskoj.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC