• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: Najbolji meč u karijeri

Viktor Troicki se plasirao u finale MT:S opena na Gemaksu poslije još jedne odlične partije. "Počistio" je Belgijanca Olivijea Rohusa - 6:2, 6:0.

 Troicki: Najbolji meč u karijeri Izvor: MONDO

"Iz meča u meč igram sve bolje. Protiv Rohusa sam odigrao jedan od najboljih u karijeri. Presrećan sam što sam pružio sjajan tenis, svaki udarac koji sam želio da bude viner bio je viner", poručio je drugi reket Srbije.

"Znao sam da moram da budem agresivan od početka, sjajno sam reternirao, nisam protivniku dao nijednu šansu. Rohus je kvalitetan igrač i ovaj rezultat samo pokazuje da sam jednostavno imao sjajan dan, igrao dobro i uspio da pobijedim dosta lakše nego što sam očekivao", nastavio je Troicki.

Prvi nosilac na turniru je objasnio da je do početka polufinalnog meča bilo neizvjesno da li će ga uopšte igrati.

"Nisam bio siguran da li ću izaći na teren jer sam doživio povredu palca u četvrtfinalu i osjećao veliki bol. Imao sam terapije pred meč i osjećao sam se bolje kako je susret odmicao. Možda sam upravo zbog te povrede u meč ušao opušteniji, igrao znatno agresivnije, bio koncentrisaniji što je i rezultiralo lakšom pobjedom".

U nedjelju ga u 13.30 u finalu očekuje Slovak Dominik Hrbati.

"Nikad nisam igrao protiv Hrbatija, ali smo zajedno trenirali. Riječ je o kvalitetnom igraču, bio je 12. na svijetu i sada se vraća poslije povrede i operacije koja je prouzrokovala pauzu i pad na listi. Iskusan je, a podloga na Gemaksu mu najviše leži. Očekujem težak i neizvjestan meč, njegova slabost je servis i to treba da iskoristim. Daću sve od sebe da trijumfujem i nadam se da će me publika maksimalno podržati".

Pobjedniku turnira MT:S open pripašće 110 ATP poena i 15.300 evra, dok će finalista zaraditi 65 ATP poena i 9000 evra.

Odmah poslije meča sa Hrbatijem, Troicki odlazi u Dubai gdje će učestvovati na ATP turniru sa nagradnim fondom od 2.233.000 dolara.

U prvom će snage odmjeriti sa Italijanom Simoneom Bolelijem.

"Protiv Bolelija sam igrao u Zagrebu i pobijedio 6:3, 6:4. Tada sam igrao sjajno. U meču koji slijedi prednost bih dao protivniku, jer je on već tamo i adaptirao se na uslove, a ja stižem sa 35 stepeni manje, iz hale na otvoreno, sa tepiha na beton. Međutim, ne bih ni išao na taj turnir da ne mislim da mogu da pobijedim. Bilo je i težih situacija od ove pa sam igrao i uspio", zaključio je Viktor Troicki.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC