• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosta: Varate se da će sa Srbima biti lako...

Noci selektor Španske reprezentacije oprezan pred meč prvog kola Dejvis kupa, koji je na rasporedu početkom marta protiv Srbije.

 Kosta: Varate se da će sa Srbima biti lako... Izvor: MONDO

Novi selektor Dejvis kup tima Španije Albert Kosta izjavio je da njegova ekipa meč prvog kola Svjetske grupe u Benidormu protiv Srbije dočekuje maksimalno motivisana, ali i veoma oprezna.

"Najteže je igrati prvi meč u bilo kom takmičenju. Mi smo šampioni i imamo dodatni pritisak zbog toga. Ako neko misli da će protiv Srbije biti lako, vara se... Igramo pred svojom publikom, što jeste dobro, ali Srbi imaju veoma dobar tim na čelu sa trećim igračem svijeta Novakom Đokovićem i zbog toga moramo biti veoma oprezni", izjavio je Kosta, koji će od 6. do 8. marta debitovati na klupi španske teniske selekcije.

Kosta će na duelu protiv Srbije računati na povrijeđenog Rafaela Nadala, uz Davida Ferera, 14. sa ATP liste, Tomija Robreda (17) i Felisijana Lopeza (28), dok će rezerva biti Nikolas Almagro (23).

U Benidormu jedino neće biti heroja velike pobjede iz prošlogodišnjeg finala u Mar del Plati protiv Argentine Fernanda Verdaska, devetog igrača svijeta, zbog povrede.

Selektor "crvene furije" očekuje žestok otpor Srbije, jer kako kaže, svaka ekipa daje maksimum na startu, jer ne želi da gubi u prvom kolu.

"Srbija ima izuzetno kvalitetnog Đokovića, Janka Tipsarevića, koji je postao specijalista za duge i iscrpljujuće mečeve, Viktora Troickog, koji bolje igra na brzim podlogama i najboljeg igrača svijeta u igri parova, Nenada Zimonjića. Oni su veoma skladna ekipa, uigrana, dobro se poznaju, a naročito su opasni kada igraju za svoju zemlju", ocijenio je Kosta.

Koliko su Španci ozbiljno shvatili duel protiv tima selektora Bogdana Obradovića potvrđuje i činjenica da će u Benidorm stići nedelju dana prije susreta sa Srbijom.

Oni će odmah nakon finalnih radova oko postavljanja podloge u parku Tera Mitika početi da treniraju i to raditi svakodnevno kako bi se što bolje prilagodili na teren, koji će morati da se slegne.

Meč prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa između branioca trofeja Španije i Srbije igraće se od 6. do 8. marta u Benidormu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC