• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKS: Poljupci kandidata pred borbu

Ćurković i Divac srdačno se pozdravili pred nadmetanje za predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije.

 OKS: Poljupci kandidata pred borbu Izvor: MONDO

Dan pred izbore za predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) dvojica kandidata za tu funkciju, sadašnji čelnik Komiteta Ivan Ćurković i legenda srpske košarke Vlade Divac srdačno su se pozdravili i izljubili u hotelu "Moskva".

Njih dvojica su prisustvovala svječanosti povodom 99 godina olimpijskog pokreta u Srbiji. Prvi je u foaje hotela "Moskva" došao Divac, a potom je u zgradu ušao i Ivan Ćurković.

Fotoreporteri su se sjatili oko mjesta gdje je stajao Divac, nadajući se dobroj slici i pozdravu kandidata, koji će se nadmetati za fotelju predsjednika OKS. Ćurković je prišao Divcu i njih dvojica su se srdačno pozdravili i izljubili. Tri puta, kako nalažu običaji. Malo su i proćaskali.

Vlade Divac je rekao da očekuje da u utorak bude izabran predsjednik Olimpijskog komiteta i da ostaje pri predlogu da glasanje bude javno.

"Nadam se čistim izborima i zato sam predložio javno glasanje da se izbjegnu mahinacije. Što se mene lično tiče, nemam ništa protiv ni tajnog glasanja, ali mislim da je bolje da sve bude otvoreno da se izbjegnu neke situacije koje su postojale u prošlosti", rekao je Divac za MONDO.

Na pitanje da li će, ako bude izabran za predsjednika OKS, tražiti više medalja od srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, Divac je rekao da prevashodno treba govoriti o pripremama sportista i obezbjediđvanju najboljih mogućih uslova kako bi oni otišli spremni na Olimpijske igre.

"Kada odu spremni, može se očekivati i da će doći medalje. Da ja igram, ja bih obećao medalju, ali sada je na drugima da se spremaju", rekao je kroz osmeh Divac.

Ivan Ćurković nije želio da daje izjave novinarima. Na molbu nekolicine predstavnika sredstava javnog informisanja da odgovori na nekoliko pitanja, samo se nasmiješio i rekao: "Dođite u utorak, sve će biti poznato".

Predstavnici srpskog olimpijskog pokreta okupili su se u hotelu "Moskva", gdje je prije 99 godina i osnovan Olimpijski komitet Srbije.

U govoru, Ćurković je rekao da sadašnja generacija ima obavezu prema onima koji su imali viziju i uveli duh olimpizma u Srbiju da "zadrži stabilnost organizacije koju okuplja".

(tekst i foto: P. Vujić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC