• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKS: Ćurković odustao, Divac predsjednik!

Ivan Ćurković iznenada je odlučio da se povuče iz izborne trke, pa je za novog predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije izabran Vlade Divac.

 OKS: Ćurković odustao, Divac predsjednik! Izvor: MONDO

Na izbornoj sjednici Skupštine OKS, Ćurković je objavio da se povlači iz izbora za predsjednika, jer je prethodno odlučeno da glasanje bude javno, što je protivno Statutu Komiteta.

"Na Skupštini je donesena odluka protiv svih akata koje smo zajedno donosili. Da sada ne bismo pravili skandal i kršili sopstvena pravila, ja se povlačim, jer mi moral ne dozvoljava da učestvujem u svemu ovome. Ne želim da tvrdoglavim insistiranjem da se poštuje Statut dovodim do odlaganja skupštine i da dajem povoda medijima da izmišljaju razne stvari o meni. Zato ću da vam pružim mogućnost da bude samo jedan kandidat, da ne bude glasanje već samo aklamacija. Meni ovde nije mjesto. Čestitam Divcu na izboru", rekao je Ćurković.

On je dodao da "nema ništa protiv Divca", ali da ima protiv "onih koji su ga gurali svo vrijeme" i da je cijeli ovaj izbor "politizovan".

"Dobijao sam poruke da odustanem...Mislio sam da je iznad OKS-a samo Međunarodni olimpijski komitet, ali izgleda da nije", rekao je Ćurković i potom napustio sjednicu.

Ćurković je bio na čelu OKS-a od 7. marta 2006. godine.

Delegati Skupštine su potom većinom glasova (utisak novinara je da su glasali svi) izabrali Divca za predsjednika OKS.

Izbornoj Skupštini OKS u beogradskom hotelu "Zira" prisustvovalo je 82 od 83 delegata. Za javno glasanje ruku je podiglo 48 članova, šest je bilo protiv i 11 uzdržano, dok su ostali bili neopredijeljeni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC