• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac: Odužiću se srpskom sportu

Sport me je izgradio kao čovjeka i naučio me ne samo da se nadmećem, već i da vodim tim", istakao je Divac nakon izborne Skupštine OKS.

 Divac: Odužiću se srpskom sportu Izvor: MONDO

Novi predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je da će mu osnovni cilj u naredne četiri godine biti da pomogne mladima, tako što će vratiti srpskom sportu ono što je od njega dobio.

"Sport me je izgradio kao čovjeka i naučio me ne samo da se nadmećem, već i da vodim tim", istakao je Divac nakon izborne Skupštine OKS u beogradskom hotelu "Zira".

Proslavljeni košarkaš obećao je da će pokušati da "pokrene sve faktore u društvu" kako bi na najbolji način promovisali vrijednosti sporta.

"Spreman sam da pokrenem, motivišem i mobilišem sve činioce u društvu, u cilju promocije univerzalnog cilja kakav je sport", poručio je Divac.

On je naglasio da će vrhunski sport u našoj zemlji ubuduće imati "još značajnije mjesto".

"Vrhunski sport ne sme više da traži svoje mesto u društvu", rekao je Divac i dodao da će nastojati da savremeni Zakon o sportu bude prilagođen uslovima modernog vremena.

Jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena poručio je da će "neutralisati dosadašnji podređeni položaj, koji su u našem sportskom sistemu imali individualni sportovi".

"Pokušaćemo da iskoristimo pozitivan talas i popularnost zimskih sportova u ostvarivanju vrhunskih rezulata", rekao je Divac.

Kako je dodao, posebna pažnja OKS biće usmjerena ka mlađim kategorijama i radiće se "na stimulisanju juniorskog sporta i smanjivanju rizika od odliva talenata".

(Tanjug, foto: Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC