• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP DUBAI: Đoković ponovo na Herniha

Prvi nosilac ATP turnira u Dubaiju i treći teniser svijeta Novak Đoković lako je eliminisao Italijana Flavija Ćipolu u prvom kolu - 2:0 (6:3, 6:2).

 ATP DUBAI: Đoković ponovo na Herniha Izvor: MONDO

U srijedu će se vjerovatno u srijedu sastati sa Čehom Janom Hernihom u borbi za četvrtfinale.

Đoković nije blistao u duelu sa 125. teniserom na ATP listi, ali ga je ipak glatko dobio, sa velikim brojem brejkova. Ipak, Beograđanin je po jednom u svakom setu dozvolio četiri godine starijem Rimljaninu, koji je u prvo kolo stigao kroz kvalifikacije, da mu oduzme servis, a u još nekoliko navrata Ćipola je imao brejk lopte.

Poslije eliminacije Janka Tipsarevića i Viktora Troickog odmah na startu 2.233.000 dolara vrijednog turnira, Đoković je ostao jedini srpski predstavnik u borbama za premiju od 383.000 dolara i 500 ATP bodova. U pokušaju da bar ponovi prošlogodišnji uspjeh i domogne se polufinala, Đokoviću će prvi rival biti 66. teniser svijeta.

Sa Hernihom je igrao prošle nedjelje na turniru u Marseju i savladao ga je sa 2:0 (7:5, 6:4). Prvi međusobni duel, dobio je Hernih 2006. godine u Hertogenbošu (2:6, 4:6).

Hernih je u prvom kolu izbacio Rusa Mihaila Južnjeg sa 2:1 (4:6, 6:1, 6:4).

Pored Đokovića, u drugo kolo plasirali su se i ostali nosioci do sedmog mjesta: (2) Marej, (3) Simon, (4) Ferer, (5) Čilić, (6) Andrejev, a najbolje plasirani "kosturaš" koji je ispao je (7) Hrvat Ivo Karlović. Ukoliko dobije Herniha, Đoković bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Marinom Čilićem.

Prošle sezone, Đokovića je u polufinalu pobijedio Endi Rodik sa 2:0 (6:7, 3:6), koji je ove sezone odlučio da bojkotuje turnir ATP serije 500, zbog toga što prije dve nedjelje izraelskoj teniserki Šahar Per nije dozvoljen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate.

U Dubaiju, osim Rodika, iz prvih deset na svijetu ne nastupaju još povrijeđeni Rafal Nadal, Rodžer Federer, Nikolaj Davidenko, Fernando Verdasko...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC