• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo Cepter može uvesti Divca u OKS"

Sportski fond Cepter je saopštio da OKS "neće moći normalno da funkcioniše sve dok se ne ispitaju svi aspekti nelegitimnog rukovođenja tim komitetom".

 "Samo Cepter može uvesti Divca u OKS"  Izvor: MONDO

U saopštenju, dostavljenom medijima pod naslovom "Samo Cepter može da 'uvede' Divca", kaže se da te aspekte treba da ispitaju "adekvatne institucije sistema, prije svih vlada Srbije kroz kapacitete nadležnih ministarstava".

"Samo ispitivanjem i osvjetljavanjem svih malverzacija i privođenjem odgovornih lica pravdi priča o nelegitimnom rukovodstvu Olimpijskog komiteta može doživjeti svoj epilog", dodaje se u saopštenju.

"To je ujedno i jedini način da država, ali i novoizabrano rukovodstvo, pokažu i dokažu političku volju da se u okvirima Olimpijskog komiteta posluje prema zakonima, transparentno i na korist srpskog sporta, što je i nacionalni interes", zaključuje Sportski centar Cepter.

U obrazloženju se podsjeća da je Vrhovni sud Srbije donio presudu kojom potvrđuje prethodnu odluku Drugog opštinskog suda u Beogradu da je "Filip Cepter jedini zakoniti predsjednik Olimpijskog komiteta" i da je "dosadašnje rukovodstvo na čelu sa Ivanom Ćurkovićem bilo nelegalno i nelegitimno".

Takođe se navodi da se tom presudom "poništava riješenje ministarstva za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore od 14. jula 2005, kojim je određeno da Olimpijski komitet zastupaju i predstavljaju Ivan Ćurković i Predrag Manojlović"

"Vrhovni sud je našao da su u donošenju ovog riješenja učinjene bitne povrede pravila postupaka, koji sprečavaju ocjenu zakonitosti akata u materijalno-pravnom smislu. Primjedbe suda u pogledu postupka su obavezujuće za tuženi organ", stoji u saopštenju Sportskog centra Cepter.

"Podsjećamo da se Filip Cepter već poslije prve odluke suda obraćao ministarki sporta sa zahtjevom da adekvatnom reakcijom zaustavi nelegalni rad Olimpijskog komiteta, na koje nikada nije dobio adekvatan odgovor", kaže se u saopštenju.

Vlade Divac je u utorak na izbornoj sjednici Skupštine OKS izabran za novog predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije, nakon što se njegov jedini protivkandidat Ivan Ćurković povukao iz izborne trke.

(Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC