• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARSELONA: Zimonjić i Nestor opet u finalu

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u drugo uzastopno finale na šljaci, a u nedelju će u Barseloni pokušati da osvoje i drugu titulu.

 BARSELONA: Zimonjić i Nestor opet u finalu Izvor: MONDO

Sedam dana poslije trijumfa na Mastersu u Monte Karlu, drugi dubl svijeta teško je, poslije sat i 40 minuta igre, ali ipak sa 2:0 pobijedio 71. na ATP listi, Šveđanina Simona Aspelina i Južnoafrikanca Veslija Mudija.

Nije bilo brejka u oba seta, a u taj-brejkovima bolji su bili Srbin i Kanađanin: u prvom ubjedljivo - 7:1, u drugom poslije velike neizvjesnosti - 10:8.

Srpsko-kanadska kombinacija, mora se priznati, ima zbog čega da bude srećna, jer su šest puta morali da spasavaju brejk loptu na svoj servis, a na cijelom meču samo su jednom došli do brejk šanse.

Protiv koga će Zimonjić i Nestor igrati za 500 ATP bodova i 73.000 evra, biće poznato kad svoje polufinale odigraju Amerikanci, braća Bob i Majk Brajan, koji se nalaze na prvom mjestu ATP liste i četvrti dubl svijeta, Indijac Maheš Bupati i Bahamac Mark Nouls.

Za sada, plasmanom u finale, Zimonjić i Nestor osvojili su 300 ATP bodova i 39.000 evra.

Njih dvojica, koji su prethodnu sezonu završili kao najbolji dubl svijeta, očigledno su završili sa lošom formom, koju su "vukli" na tri turnira, od osvajanja Roterdama (Serija 500), početkom februara. Od tada, dvojica Beograđana ispadala su tri puta uzastopno na Mastersima još u prvom kolu: u Dubaiju, Indijan Velsu i Majamiju.

U Barseloni, koja se naravno odigrava na šljaci, a za nagradni fond od 1.995.000 evra, Zimonjić i Nestor na neki način "osvetili" su Viktora Troickog, koji je u paru sa Radekom Stepanekom u četvrtfinalu eliminisan upravo od Aspelina i Mudija.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC