• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena i Ana u glas: Sad na titulu

Najbolje srpske teniserke poslije trijumfa nad Španijom i plasmanom u Svjetsku A grupu Fed kupa najavljuju nove uspjehe.

 Jelena i Ana u glas: Sad na titulu Izvor: MONDO

Jelena Janković je sijala od sreće poslije pobjede nad Anabelom Medinom Gariges (6:3, 3:6, 6:3), kojom je Srbiji donijela pobjedu nad Španijom i prvi plasman u istoriji u Svjetsku A grupu Fed kupa.

"Predivan je osjećaj biti konačno u Svjetskoj A grupi. To znači da ćemo se sledeće godine boriti za titulu. Već smo prošli dug put", počela je priču najbolja srpska teniserka.

"Srećna što sam uspjela da pobijedim uprkos tome što imam problema sa zdravljem. Ne osjećam se dobro, ali sam uspjela da dam maksimum i donesem treći poen. Bilo mi je teško, jer sam propustila mnogo šansi u drugom setu poslije lagano dobijenog prvog seta. Imala sam brejk prednosti i u drugom, ali na kraju tog dijela sam malo popustila, dopustila Medini inicijativu i dala joj šansu da se vrati u meč. Trebalo je da budem jača i da je 'dovršim'. Ipak, uspjela sam da ostanem jaka i pozitivna i da se borim do kraja i izvučem pobjedu".

Jelena Janković je dodala da su uslovi za igru u nedelju u Ljeidi bili teži nego u subotu.

"Padala je kiša, do 11 sati smo sjedile u hotelu i pile kafu, teren je bio dosta sporiji, loptice teže, u svakom slučaju pobjeda je najvažnija", zaključila je Jelena Janković.

Ana Ivanović je sa tribina pratila i radovala se pobjedi Jankovićeve. Nije bilo potrebe da kasnije izlazi na teren već je mjesto ustupila Ani Jovanović.

"Srećna sam i ponosna na Jelenu što je 'izvukla' meč i donijela treći poen s obzirom na to kako se osjećala. Sigruno je da smo svi presrećni. Dugo godina smo se borili za ovu poziciju i konačno smo ostvarili cilj - plasman u najviši rang Fed kupa. Sledeće godine, kako je već Jelena rekla, imamo šansu da se borimo za titulu. Vjerujem da imamo tim koji to može da učini", rekla je Ana Ivanović.

Narednog rivala u Fed kupu Srpkinje će saznati poslije žrijeba zakazanog za 3. jun u Muzeju Rolan Garosa, tokom drugog gren slema u godini.

(MONDO, foto TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC