• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED Kup: Briljantna Ana Jovanović

Srpska teniserka Ana Jovanović iznenadila favorizovanu Mariju Hoze Martinez Sančez i donijela Srbiji četvrti poen u dvoboju Fed Kupa protiv Španije!

 FED Kup: Briljantna Ana Jovanović Izvor: MONDO

Srpkinja, koja na WTA listi zauzima 234. mjesto nadigrala je 46. igračicu svijeta i povećala vođstvo gošći na 4:0 u Ljeidi.

U poslednjem duelu dana, igri parova selektor Dejan Vraneš povjerenje je ukazao upravo Jovanovićevoj i mladoj Aleksandri Krunić, kojoj je to debi za srpski nacionalni tim. Njihove protivnice, iskusne Lurdes Domingez Lino i Nurija Ljagostera Vives imaju zadatak da osvoje počasni poen za Španiju.

Srbija je prvog dana takmičenja u Ljeidi ostvarila maksimalan učinak - 2:0. Jelena Janković je u subotu bila bolja od Marije Hoze Martinez Sančez sa 6:3, 6:4, dok je Ana Ivanović savladala Anabel Medinu Gariges poslije tri seta - 3:6, 6:1, 6:2.

Ključni poen Srbiji za plasman u elitu Fed Kupa donijela je Jelena Janković protiv Anabel Medine Gariges – 2:1.

Narednog rivala u Fed kupu Srpkinje će saznati poslije žrijeba zakazanog za 3. jun u Muzeju Rolan Garosa, tokom drugog gren slema u godini.

Njihove protivnice biće biće neka od selekcija koja je trijumfovala u plej-ofu Svjetske grupe – Njemačka, Ukrajina ili pobjednik duela Francuska – Slovačka, odnosno polufinalistkinje elitnog takmičenja ove sezone – Italija, Rusija, Češka ili SAD.

Italijanke skinule krunu Ruskinjama

Italijanska reprezentacija iskoristila je prednost domaćeg terena i savladala branioce titule, selekciju Rusije sa 4:1. Ključni poen domaćem timu doniujela je Frančeska Skijavone, koja je bila bolja od Anastazije Pavljučenkove (7:6, 4:6, 6:2).

Selektor Rusije Šamil Tarpiščev skupo je platio nepozivanje najboljih igračica u tim, prve i treće na svijetu, Dinare Safine i Elene Dementijeve.

Protivnice Italiji u finalu, 7. i 8. novembra, biće reprezentacija SAD, koja je tek u petom meču, odnosno dublu uspjela da savlada Čehinje.

Amerikankama, koje su nastupale bez Serene i Venus Vilijams u Brnu, pobjedu su donijele Lajzel Huber i Betani Matek Sands, savladavši Ivetu Benešovu i Kvetu Peške sa 2:6, 7:6, 6:1.

REZULTATI POLUFINALA SVJETSKE GRUPE 1

Italija - Rusija 4:1
Češka - SAD 2:3

REZULTATI PLEJ-OFA ZA POPUNU SVJETSKE GRUPE 1 ZA 2010

Španija - Srbija 0:4
Francuska - Slovačka 2:2
Njemačka – Kina 3:2
Argentina - Ukrajina 0:4

REZULTATI PLEJ-OFA ZA POPUNU SVJETSKE GRUPE 2 ZA 2010


Belgija - Kanada 3:2
Estonija - Izrael 3:2
Poljska - Japan 3:2
Australija - Švajcarska 3:1

(MONDO, foto: TSS, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC