• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleksandra Krunić: Juriš na WTA poene

Mlada, 16-godišnja teniserka zadovoljna što je osjetila "toplu atmosferu" u Fed kup reprezentaciji Srbije. Nada se proboju na WTA listu.

 Aleksandra Krunić: Juriš na WTA poene Izvor: MONDO

Jelena Janković i Ana Ivanović su sadašnjost, a Aleksandra Krunić je budućnost srpskog tenisa.

Mlada 16-godišnja Aleksandra, rodom iz Moskve u kojoj i sada živi, član je Fed kup reprezentacije Srbije. Bila je uz Jelenu i dvije Ane (Ivanović i Jovanović), pod nadzorom selektora Dejana Vraneša, na mečevima sa Japanom u Beogradu i Španijom u Ljeidi.

Svjesna je da je boravak uz vrhunske teniserke iskustvo od neprocjenjivog značaja za njen razvoj.

"Velika mi je čast što sam bila dio sjajnog tima. Posebno sam zadovoljna što sam u reprezentaciji osjetila toplu atmosferu. Osim tenisa, u kojem su naše djevojke izuzetne, super su osobe i uživam u priči i šalama sa njima. Ani Ivanović sam posebno zahvalna za savjete koje mi je davala", izjavila je talentovana teniserka.


Prve teniske korake načinila je u septembru 2000, u teniskoj školi Spartak u Moskvi kod trenera Eduarda Anatoljeviča Safonova, sa kojim i danas radi.

U Beogradu, gdje trenutno boravi pripremajući se za predstojeće turnire, član je Crvene zvezde, sa kojom je u seniorskoj konkurenciji bila prvak Srbije prošle godine.

Na turnirima po Rusiji već je 16 puta bila najbolja.

U profesionalne vode je zakoračila 2008. kada je osvojila i prvi profi turnir - u Prokuplju. Tako je postala najmlađa pobjednica ITF turnira u godini. Prethodno, najbolja je bila na juniorskim takmičenjima u Livornu (Italija), Maiji (Portugal), Pragu, Harkovu...

U kategoriji igračica do 14 godina bila je druga u Evropi na kraju 2007. Te godine je osvojila i Montenegro open što joj je bilo prvo učešće na ITF turniru u konkurenciji teniserki do 18 godina. Domogla se 329. mjesta na ITF listi.

Sezonu 2009. započela je u Australiji gdje je na juniorskom gren slemu igrala u finalu dubla.

"Imala sam odličan početak godine, igrala sam u finalu Australian opena u dublu i zbog toga sam izuzetno zadovoljna", rekla je Aleksandra Krunić.

"Plan za ovu godinu mi je sakupim dovoljno WTA bodova da ne moram da tražim vajld karte za turnire od 10.000 dolara, pa eventualno i one od 25.000", dodala je Krunićeva.

Ipak, svjesna je da je pred njom težak posao.

"Moram da učestvujem na ITF gren slemovima, pa ne znam da li ću uspjeti da odigram dovoljno WTA turnira. Nadam se da ću prije Prokuplja, gdje sam prošle godine igrala prvi profi turnir i osvojila titulu, uspjeti da 'zaradim' dovoljno, da ne bih izgubila poene. WTA pravila su takva da moraš odigrati tri profi turnira da bi uopšte bio na WTA listi. Imam bodove, ali nisam igrala na tri turnira", pojasnila je Aleksandra.

Iz Beograda, Krunićeva će krenuti u nove izazove. Učestvovaće na turnirima u Santa Kročeu i Bonfilju, a onda joj slijedi i juniorski Rolan Garos.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC