• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Janko pobjedio Akasusa i kišu

Janko Tipsarević je pobijedio Hozea Akasusa na startu turnira u Rimu sa 6:3, 6:4 i izborio plasman u drugo kolo.

 RIM: Janko pobjedio Akasusa i kišu  Izvor: MONDO

Srpski reprezentativac je osim Argentinca dobio i bitku sa kišom, koja je u utorak zadavala mnogo problema igračima, ali i organizatorima.

Meč Tipsarevića i Akasusa prekinut je zbog kiše, prilikom rezultata 1:1 u prvom setu i postojala je mogućnost da on bude odložen za srijedu. Ipak, poslije sat vrema pauze, kada su se oblaci tek oko 21.30 časova razišli, njihov duel je nastavljen.

Janko je u osmom gemu konačno iskoristio četvrtu brejk loptu i poveo sa 5:3, što mu je bilo dovoljno da veoma brzo stigne i do prednosti u setovima.

I u nastavku je Tipsarević imao inicijativu, a "brejk" je napravio u sedmom gemu, poveo sa 4:3, zatim dobio gem na svoj servis, a onda i stigao do pobjede.

Tipsarevićev protivnik u drugom kolu takmičenja biće pobjednik duela Fernando Gonzales (Čile) - Žeremi Šardi (Francuska).

Zanimljivo je da je Janko prošle godine u Rimu poražen u prvom kolu upravo od Gonzalesa u tri seta. Čileanac je u dosadašnjoj karijeri još jednom dobio srpskog tenisera na Kvins klubu, 2007. godine, ali mu se Janko revanširao samo nedjelju dana kasnije na Vimbldonu.

U duelima sa Šardijem Janko ima mnogo bolji skor - igrali su dva puta u 2008. i srpski igrač je oba puta bio bolji, na turniru u Mecu, a zatim i u Sankt Peterburgu.

Turnir Masters serije u Rimu igra se za ukupni nagradni fond od 2,75 miliona evra.

Srbija u glavnom gradu Italije ima još dva predstavnika u singlu - Viktor Troicki je već obezbjedio plasman u drugo kolo, dok će Novak Đoković, koji brani titulu, u istoj fazi takmičenja igrati protiv Španca Alberta Montanjesa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC