• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO u posjeti teniskom centru na Dorćolu

Posjetioci prvog turnira Serbia Open imaće priliku da uživaju u dobrom tenisu kao i u vrhunskom kompleksu SC Milan Gale Muškatirović.

 MONDO u posjeti teniskom centru na Dorćolu  Izvor: MONDO

Novoizgrađeni centar, smješten na prostoru od tri hektara, ima pet terena - centralni, kapaciteta 7.000 mjesta, dva manja sa 1.000 i 500 sjedišta, kao i još dva terena na kojima će učesnici prvog ATP turnira u Srbiji trenirati.

"Konceptualno kompleks se radio po projektu ‘Mašinoprojekta’, koji je razrađen još ranije, a vlasnici turnira, firma Family sport je samo malo prilagodila tu organizaciju tipu i standardu turnira", izjavio je u razgovoru za MONDO Ivan Mladenović, arhitekta, odgovoran za kompletnu infrastrukturu.

Teniski kompleks, na kojem bi pozavidjeli i organizatori mnogo većih turnira širom svijeta, izgrađen je u kratkom roku po veoma visokim standardima, koji prevazilaze ATP turnire iz serije 250.

"U januaru na ovom zemljištu nije bilo ničega, a zatim se svakodnevno gradilo u dvije, a vrlo često i u tri smjene. Izdradnja ovakvog kompleksa zahtjevala je nadljudske napore, radilo se punim kapacitetom, kako bismo uspjeli sve da završimo. Objekat i svi tereni završeni su oko 20. aprila, i ovih posljednjih dana uoči početka turnira rade se samo finalni detalji".
Beograd se već sada može pohvaliti najkvalitetnijom šljakastom podlogom na Balkanu i šire, koju će imati Serbia Open.

Podloga, koja je dovežena iz Kremone, jedna je od najkvalitetnijih i sastavljena je od pet slojeva.

"Svaki teren ima pet slojeva, i tokom gradnje neophodna je posebna pažnja, budući da ne smiju da se mješaju granulacije. Nakon neophodnih mjera tokom postavljanja slojeva, potrebno je izvjesno vrijeme da se teren slegne, a zatim da se igra na njemu kako bi bi se održao u najboljem stanju. Tereni su živa stvar, i neophodno je stalno održavanje, popunjavanje određenih rupa i svakodnevno 'njegovanje' više puta", izjavio je Mladenović i naglasio da je zajedno sa materijalom u Beograd stigla i ekipa stručnjaka koja je postavljala podlogu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je uoči odlaska u na turnir u Rim "testirao" novoizgrađene terene, odradivši nekoliko treninga. Nole i njegovi treneri bili su oduševljeni podlogom i istakli su da su rijetko gdje do sada imali priliku da se susretnu sa tako kvalitetnom šljakom.

"Ovo su najbolji tereni, ne samo u Srbiji, nego i na Balkanu, jer se na gotovo svim terenima sa ovom podlogom koristi jedna vrsta šljake, a ovde je postavljeno tri sloja, tako da prema ocjenama mnogih prevazilazi kvalitet podloge na turniru u Rimu, pa čak i većine turnira u Španiji, koja je poznata po toj vrsti podloge".
Kompletan izvještaj možete pročitati na www.mtsmondo.com. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC