• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIM: Gonzales izbacio Tipsarevića

Janko Tipsarević nije uspio da se plasira u osminu finala turnira ATP Masters serije u Rimu, pošto ga je savladao Čileanac Fernando Gonzales.

 RIM: Gonzales izbacio Tipsarevića  Izvor: MONDO

Trenutno 13. teniser svijeta iskoristio je obe brejk lopte, po jednu u svakom setu i trijumfovao rezultatom 6:4, 6:4.

Ovo je prvi njihov meč koji je riješen bez neizvjesnosti. Gonzales je prošle godine u Rimu (ali u prvom kolu), kao i 2007. u Kvinsu, slavio sa 2:1, dok je Janko 2007. na Vimbldonu odnio pobjedu poslije pet setova, kada ga je svjetska štampa prozvala "maratoncem (maraton man)".

Tipsarević je imao daleko slabiju realizaciju brejk lopti - 0/4 - ali pitanje je kako bi se meč odvijao da je pri vođstvu od 4:3 u prvom setu uspio da bar jednu od te četiri pretoči u osvojeni gem.

Umjesto da servira za 1:0 u setovima, srpski teniser je dozvolio da ga neuspjeh dekoncentriše, što je Čileanac iskoristio da mu oduzme servis, povede sa 5:4 i u narednom gemu rutinski osvoji prvi set.

Janko u drugom setu nije imao ni gram šansi, pošto je Gonzales servirao kao u transu. Osvajač srebrne medalje na Olimpijadi u Pekingu strpljivo je čekao priliku da zada protivniku presudni udarac i dočekao je u sedmom gemu - poslije 40:40 uzeo je dva poena zaredom i došao do brejka koji mu je omogućio da privede meč kraju.

Gonzales je na ubačen prvi servis osvojio nevjerovatnih 92 odsto poena (36/39). Ni Tipsarević nije bio loš u tom aspektu igre (88 odsto, 23/26), ali je imao nizak procenat ubačenog prvog servisa, samo 48 odsto.

Kada se na to dodaju asovi (10:0 za Gonzalesa!) i dvostruke servis-greške (5:2 za Tipsarevića), nije čudo što će Čileanac na megdan Austrijancu Jirgenu Melceru, a srpski reprezentativac na tribine.

Melcer je u drugom kolu načinio iznenađenje, pobjedivši sedmog nosioca Nikolaja Davidenka sa 7:5, 7:6. Pored ruskog tenisera, od favorita su eliminisani još Britanac Endi Marej (4, od Huana Monaka) i Francuz Žo Vilfred Conga (9, od Rišara Gaskea).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC