• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Novak o dobrom žrijebu i ženidbi

Zvijezde su bile naklonjene Novaku Đokoviću, Ani Ivanović, Jeleni Janković i Bojani Jovanovski na žrijebu za prvi grend slem sezone.

Nole, koji brani titulu u Melburnu, na startu turnira sastaće se sa Lukašom Lackom iz Slovačke, 90. igračem sa ATP liste.

U drugom kolu čekaće ga bolji iz meča Leonardo Majer (Argentina) - Albert Montanjes (Španija), naredni protivnik mogao bi da bude Rus Dmitri Tursunov, dok bi prvi teži ispit mogao da ima u četvrtoj rundi, gdje bi protivnik mogao da mu bude Letonac Ernests Gulbis.

Najbolji srpski igrač u četvrtfinalu mogao bi da naleti na Švajcarca Stanislasa Vavrinku, dok bi rival u polufinalu mogao da mu bude David Ferer ili Tomaš Berdih, treći ili sedmi teniser svijeta.

Činjenica da Novak do finala ne može da se sastane sa Rafaelom Nadalom, Endijem Marejom, Huanom Martinom del Potrom, Rodžerom Federerom i Žoom Vilfredom Congom, dovodi do zaključka da će respektabilan niz od 21 pobjede na terenima Melburn Parka sigurno biti nastavljen.

"Australijan Open mi je najuspješniji grend slem i definitivno omiljeni",
rekao je Novak i izjavio da se nada da će pobjednički niz potrajati.

Đoković je podsjetio da od kada se vjerio sa Jelenom Ristić krajem septembra, nije izgubio meč.

"Od kada sam se vjerio ne znam za poraz, pa pretpostavljam da bi uskoro trebalo da se oženim", uz osmijeh je konstatovao Đoković, osvajač četiri pehara u Melburnu, koji je poslije žrijeba i te kako imao razloga za zadovoljstvo.

Za razliku od njega prvom igraču sveta Rafaelu Nadalu fortuna baš nije bila naklonjena. Španac će već u prvom kolu odmjeriti snage sa domaćim teniserom Bernardom Tomićem, 52. igračem svijeta, u trećoj rundi bi već mogao da se susretne sa Francuzom Gaelom Monfisom, a u četvrtom kolu sa još jednim ljubimcem domaće publike Lejtonom Hjuitom. Ako sve to prođe, u četvrtfinalu će ga, najvjerovatnije, čekati Huan Martin del Porto.

Ali o tom, potom...

Kada je riječ o srpskim teniserkama, zapravo o najboljim - Jeleni Janković i Ani Ivanović, čini se da bi mogle da naprave dobar rezultat ove sezone.

Jelena Janković, kao osmi nosilac, na startu igra sa Japankom Misaki Doi, 88. na WTA listi, a onda bi u u drugom kolu opet mogla na igračicu iz iste zemlje - Ajumi Moritu. Eventualna protivnica u trećem kolu biće joj Magdalena Ribarikova, 32. favorit za titulu, ili Andrea Petković.

Ana Ivanović će prvo ukrstiti reket sa Holanđankom Kiki Bertens, koja na WTA listi zautzima 94. mjesto, zatim ide na bolju iz meča Petra Martić – Anika Bek. Prvi pravi izazov za nju mogao bi da bude duel trećeg kola gdje bi trebalo da se sastane sa domaćom zvijezdom Samantom Stosur, ukoliko Australijanka eliminiše Bugarku Cvetanu Pironkovu.

Bojana Jovanovski krenuće turnir duelom sa kvalifikantkinjom, a ako bi je prošla na putu ka srpskom derbiju sa Jelenom Janković u osmini finala mogla bi da stoji Rumunka Simona Halep.

Najteži žrijeb imala je Vesna Dolonc. Ukoliko uspješno prođe prvo kolo i duel protiv Lare Aruabarene iz Španije, u drugoj rundi sastaće se sa prvom teniserkom svijeta Serenom Vilijams, koja ove sezone "pikira" sva četiri grend slema.

Turnir u Melburnu startuje 13. januara, a nagradni fond je 15,58 miliona evra.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Robert Prezioso)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC