• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić: Imamo sve, pa i smisao za humor

Selektor rukometne reprezentacije Srbije vjeruje da će izvući maksimum iz ekipe na EP u Danskoj. U ponedjeljak protiv Poljaka.

Iako je za selektora imenovan prije nepuna tri mjeseca, Vladan Matić imao je dovoljno vremena da sagleda kvalitete i mogućnosti najboljih srpskih rukometaša.

Uoči odlaska na prvenstvo Evrope u Danskoj (12-26. januara), poručio je da ne treba brinuti za budućnost srpskog trofejnog sporta.

"Oduševljen sam pristupom igrača obavezama, njihovom ozbiljnošću, smislom za humor i timskim duhom koji ih vodi. Ubijeđen sam da su sposobni za najviše domete", rekao je Matić.

Selektor "orlova" ipak nije želio, kako je rekao, "da iskače pred rudu" i obećava velike rezultate na EP.

"Gradio sam trenersku karijeru na Zapadu i tamo sam naučio da o očekivanjima treba govoriti vrlo oprezno. Prioritet mi je da iz igrača izvučem maksimum. Vjerujem u njih, a na odnosu međusobnog povjerenja grade se temelji dobrih rezultata".

Vladan Matić, nekadašnji reprezentativac, naglasio je da su mu pripremni mečevi protiv Makedonije i Crne Gore prošle nedjelje pomogli da koriguje određene elemente u igri.

"Rekao sam momcima pred meč protiv Makedonije da se ne opterećuju rezultatom. Oni su to i učinili i uprkos punoj dvorani i suđenju uspjeli da nadoknade razliku od šest golova", rekao je Matić i dodao da je akcenat bio na "uvježbavanju odbrane i polukontri, kao i situacijama sa igračem više i manje".

Selektor je sa zadovoljstvom konstatovao da ekipa "ima širinu kao nikada do sada".

"Posvećeni su igri, disciplinovani su i znaju da su kretanje bez lopte, fokusiranost i praćenje ideje akcije izuzetno važni".

"Orlovi" na EP startuju u ponedjeljak od 18 časova protiv Poljske. U srijedu u istom terminu će odmjeriti snage sa Rusijom, a u petak od 20.15 sa Francuskom.

U drugu fazu idu svi osim posljednjeplasirane selekcije, a prenose se rezultati protiv dvije ekipe koje su takođe prošle.

Zlato iz Beograda 2012. brani domaćin, koji je tada u finalu savladao Srbiju rezultatom 21:19. Treća je bila Hrvatska.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC