• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRELJAŠTVO: Zorana druga najbolja na svijetu

Srpska reprezentativka u streljaštvu za dva poena izgubila titulu najboljeg strijelca na planeti u 2013. godini.

Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF) izabrala je najboljeg strijelca u 2013. godini, a Zorana Arunović bila je "kratka" za dva poena.

Artunovićeva je u glasanju članova Sportske komisije ISSF, Savjetodavnog trenerskog komiteta ISSF i novinara dobila 53 glasa, samo dva manje od olimpijske šampionke u gađanju glinenih golubova, Italijanke Džesike Rosi.

Treće mjesto sa 52 poena pripalo je kineskoj takmičarki puškom Liuksi Vu.

Koliko je srpsko streljaštvo bilo uspješno prošle godine, svjedoči i činjenica da su među deset najboljih takmičarki mjesto pronašle i Andrea Arsović, dvostruka pobjednica Svjetskog kupa i vlasnica malog kristalnog globusa za drugo mjesto u finalu Svjetskog kupa u Minhenu, koja je sa 46 bodova zauzela šesto mjesto, dok je na devetom Ivana Maksimović (srebro u finalu Svjetskog kupa u Minhenu, dvije bronze na Svjetskom kupu u Čangvonu, bronza na EŠ i zlato i srebro na MI) sa 12 poena.

Zorana Arunović je u 2013. osvojila dva mala kristalna globusa za druga mjesta sa oba pištolja u finalu Svjetskog kupa u Minhenu, a po broju trofeja (pet) sa Svjetskih kupova je među najtrofejnijim strijelcima: osvojila je srebrne medalje u Čangvonu i Granadi vazdušnim pištoljem, a u Fort Beningu MK pištoljem. Bronzani trofeji pripali su joj u Granadi MK i Fort Beningu vazdušnim pištoljem.

U muškoj konkurenciji titulu strijelca godine ponio je Henri Junghaenel iz Njemačke sa 83 boda, a Andrija Zlatić zauzeo je peto mjesto sa 28 bodova.

Srpski reprezentativac je prošle godine osvojio dvije zlatne medalje na Svjetskim kupovima, obje MK pištoljem (Fort Bening i Minhen) i srebro vazdušnim pištoljem u Minhenu.

Srpski sportisti već su bili proglašavani najboljima u izboru ISFF - Jasna Šekarić dva puta, 1990. i 1994, a Goran Maksimović 1988. godine.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC