• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaši pred Rusiju: Sve karte na pobjedu!

Reprezentativci Srbije iskoristiće utorak da se odmore od utakmice sa Poljskom i dodatno skautiraju narednog rivala, Rusiju.

Teško, borbeno i na kraju slatko najbolji srpski rukometaši uspjeli su da ostvare pobjedu u prvom meču Evropskog prvenstva. Savladali su Poljake, u neizvjesnoj završnici (20:19),a junak je bio golman Darko Stanić.

Dan poslije, u taboru "orlova" mirniji sabiraju utiske.

"Iskreno, da mi je neko ponudio prije početka prvenstva da na ovakav način pobijedimo Poljsku, ja bih to i prihvatio. Malo mi ostaje žal, poslije prvog poluvremena smo drugi dio loše otvorili i onda sami sebi stavili teret na leđa i nije to više bilo tako pokretno i lepršavo", rekao je selektor Vladan Matić.

Šef stručnog štaba reprezentacije pokazao je strpljenje prema igračima i u momentima kada im nije išlo.

"Hoću da im pokažem da vjerujem u njih. Samo, oni sami moraju takođe da vjeruju u sebe. Tako nekada ulazim u rizik, stavljam glavu na panj, čak da mi je vi, novinari, ponekada i odsječete. Stvarno vjerujem u njih i očekujem isto tako i oni to meni da vrate. U posljednjih deset minuta vratio sam na teren Vujina i Ilića, koje sam malo odmorio. Vrijeme je da podnesu najveći teret i rješavaju utakmice", dodao je Matić.

Selektor ima lijepo mišljenje o narednom rivalu, selekciji Rusije.

"Možemo da pričamo šta hoćemo, ali su jako lijepo podmladili ekipu i jako lijepo igraju. Nisu to više oni stari Rusi, statični. Mislim da ćemo u srijedu uspjeti da ih pobijedimo i da lijepo dočekamo utakmicu sa Francuskom. Bice to rovovska borba, a vjerujem da ćemo iz dobre odbrane razviti kontru i polukontru, što u meču sa Poljskom nismo imali", dodao je Matić.

Kapiten Momir Ilić takođe je istakao vrline "baćuški" i otkrio plan "orlova" za drugo kolo.

"Dosta su brži i pokretljiviji od generacije prije ove. Neće biti ni malo lako. I njima je utakmica sa nama od velikog značaja. Ovaj duel će, po mom mišljenju, biti još teži nego protiv Poljske. Sa trijumfom obezbijeđujemo prolaz u drugi krug i idemo sa najmanje dva boda. Bacamo sve karte na to!", poručio je on.

Sa njim se složio i iskusni pivotmen, Rastko Stojković.

"Slična su ekipa kao Poljaci, sa teškim bekovima. Imaju, takođe, velikog pivotmena i siguran sam da će igra biti jako slična kao u prvom meču. Mislim da će opet naša snaga ležati u kolektivu, da nema predaje 60 minuta i trijumf neće izostati. Recept za pobjedu protiv Rusije i narednih rivala je dobra odbrana, na čelu sa Darkom Stanićem. Iz toga bi trebalo da razvijemo kontru i polukontru. Ako to uspijemo, trijumf je zagarantovan", podvukao je on.

Duel Srbije i Rusije u drugom kolu Evropskog prvenstva u Danskoj biće odigran u srijedu, sa početkom u 18.00 časova.

(MONDO:Foto: Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC