• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO:Hrvati u regionalnoj ligi sa Srbima

Hrvatski vaterpolo savez dao "zeleno svjetlo" svojim klubovima da igraju regionalnu ligu sa klubovima iz Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Dobra veijst za srpski klupski vaterpolo.

Hrvatski vaterpolo savez dogovorio se sa predstavnicima svih svojih osam prvoligaških klubova da mogu da igraju regionalnu ligu u koju bi bili uključeni klubovi iz iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

"Iako je na sednici bilo različitih mišljenja većina je, uz podršku regionalnoj ligi, odlučila da hrvatsko prvenstvo ne smije da bude dovedeno u pitanje i da to takmičenje mora da zadrži svoju važnost i vrijednost", izjavio je potpredsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić, prenose hrvatski mediji.

U regionalnoj ligi bi igralo 10 (ili 12) klubova iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a hrvatskim klubovima bi bilo ostavljeno da dobrovoljno odlučuju da li žele da u njoj učestvuju.

Bukić je dodao da bi ta liga imala veliki kvalitet, a da bi bila zanimljiva i sponzorima i medijima.

"Liga bi se formirala po principu kvaliteta i izvrsnosti, a prijedlozi idu u smjeru da sedam ili osam najboljih klubova direktno ulazi u takmičenje, a dva ili tri kluba kroz dodatne kvalifikacije", rekao je Bukić.

Krajem prošle godine u Zagrebu je bio održan sastanak posvećen regionalnoj ligi, uz učešće i predstavnika Vaterpolo saveza Srbije.

"Interes je zajednička liga, tu nema dileme. U igri su dvije opcije sa 10 ili 12 učesnika. Ili bi išli na suvi kvalitet ili bi šansu dobili i klubovi koji imaju potencijal", izjavio je tada generalni sekretar VSS Nemanja Marijan.

Naredni sastanak u vezi sa regionalnom ligom trebalo bi da bude održan za desetak dana u Beogradu, u vrijeme finalnog dijela Kupa Srbije. Tada bi trebalo i da budu definisani drugi detalji u vezi sa ligom.

(MONDO, Footo: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC