• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUS OPEN: Đoković trkom u treće kolo

Branilac trofeja u Melburnu ostvario ubjedljiv trijumf u drugoj rundi takmičenja na prvom grend slemu sezone.

Novak Đoković ubjedljivo je slavio protiv Argentinca Leonarda Majera (6:0, 6:4, 6:4) i brzo izborio plasman u treće kolo.

Najbolji teniser Srbije nije se mnogo zadržavao na tropskoj temperaturi - pobjedu je ostvario poslije sat i 47 minuta igre, ali je djelovao veoma impresivno na terenu.

Činjenica da je prvi set dobio sa "nulom", dozvolivši protivniku da osvoji svega osam poena, najbolje govori koliko je Novak bio ubjedljiv.

Podatak i da je ukupno u meču od šest brejk lopti iskoristio pet, dok Argentinac nijednom nije došao u priliku da rivalu oduzme servis, najbolji su pokazatelj da je 98. igrač svijeta bio sparing partner drugom na svijetu.

A o neravanopravnom odnosu snaga govori i to da je Novak imao čak 30 vinera, uz 11 neiznuđenih greški, dok je Majer upisao 14 vinera i čak 39 neiznuđenih greški.

Istina je da je Majer u drugom, a naročitom treću pružio nešto žešći otpor, ali daleko od toga da je to dovodilo u pitanje ubjedljiv trijumf Đokovića.

"Zadovoljan sam igrom koju sam prikazao protiv Majera. Bilo je mnogo bolje nego u prvom kolu i nadam se da ću u nastavku turnira podizati nivo igre", izjavio je Đoković.

On je dodao da se po veoma toplom danu trudio da skrati poene.

"Bilo je izuzetno teško za obojicu, igrali smo pod istim uslovima. U takvoj situaciji bilo je potrebno naći mentalnu snagu da se izdrži do kraja", dodao je srpski as, koji je četiri puta u karijeri slavio u Melburnu.

Novak, koji juri četvrti pehar u nizu na Aus Openu, u trećoj rundi igraće protiv Denisa Istomina iz Uzbekistana, koji trenutno zauzima 49. mjesto na svetu. On je eliminisao 26. igrača svijeta, Dmitrija Tursunova iz Rusije sa 7:6, 4:6, 6:1, 6:4.

Đoković je protiv Istomina do sada igrao tri puta i ostvario isto toliko pobjeda, a posljednji put prošle godine na Mastersu u Montrealu (2:6, 6:4, 6:4).
(MONDO:Foto: Guliver/Getty images/Michael Dodge)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC