• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Dobro, loše, očajno!

Srbija poražena od Rusije 25:27 (14:14), u 2. kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Arhusu.

Početak utakmice iz snova, sredina loša, nastavak očajan, kraj samo za popravak utiska.

Srbija je izgubila od Rusije 25:27 (14:14), u 2. kolu Grupe C u Arhusu, i ovaj poraz od oslabljene i prosječne selekcije "zbornaje", koja je davno prestala da prestavlja strah i trepet u svjetskom rukometu, "orlove" vrlo lako može da košta i prolaza u naredni krug takmičenja.

Srbiji je neophodan trijumf protiv moćnih Francuza, u suprotnom, moraće da se nada povoljnom ishodu meča Poljska - Rusija, u kojem joj pobjeda Rusa garantuje prolaz bez bodova, kao i trijumf Poljaka od četiri gola, s tim da oni prethodno moraju da izgube od Francuza.

Ali, suditi po igri koju su izabranici Vladana Matića pružili protiv Rusa, pitanje je da li uopšte zaslužuju da se nađu među 12 najboljih selekcija na Starom kontinentu.

Sve teškom mukom stečeno protiv Poljske pušteno je "niz vodu" u srijedu.

Srbija je bila očajna protiv selekcije koju je dva puta pobijedila u kvalifikacijama upravo za ovo takmičenje i koja je u Dansku došla znatno oslabljena.

Srpski tim je pružio jednu od najlošijih partija u posljednje vrijeme.

Svijetlih trenutaka bilo je samo u prvih 10-ak minuta, a onda je sve nestalo. Nije Srbija imala raspoložene golmane, Marko Vujin je nastavio po starom u dresu reprezentacije, ni blizu onih izdanja za Kil, ali ni drugi nisu bili ništa bolji.

Odbrana je bila bušna, napad tup!

Tehničkih grešaka bilo je previše za ovako veliko takmičenje, a na kraju su srpski igrači ispoljili i nedisciplinu, prije svih Petar Nenadić. Bek Srbije pobunio se kod delegata poslije gola Rusa za vođstvo 26:24, iako je u toku bio posljednji minut sudije su Srbiji uzele loptu, isključile Nenadića i "baćuške" su lagano obezbijedile pobjedu koja im je bila neophodna da u krugu budu bolji od Srba.

Da se to nije dogodilo, Srbija bi imala priliku da smanji prednost Rusa na gol zaostataka, a možda i za izjednačenje.

Početak utakmice nije nagovještavao ovakav rasplet.

Rusi su držali prednost do šestog minuta, kada je Srbija golom Rajka Prodanovića povela 4:3. Čvrstom igrom u odbrani, brzim kontrama i dobrim napadom, izabranici Vladana Matića očas posla su stekli prednost 9:5.

Ali, umjesto da to bude najava još bolje igre uslijedio je pad sličan onom s početka drugog dijela protiv Poljske. Rusija je vezala pet golova i povela 10:9, u jednom trenutku i sa dva gola prednosti 12:10.

Srbi su uspjeli da zaustave nalet protivnika i da na odmor odu za poravnatim rezultatom 14:14.

U finišu prvog poluvremena su srpska krila Nikčević i Prodanović propustili nekoliko vrlo dobrih prilika, a ostatak ekipe nije iskoristio činjenicu da je posljednje četiri minuta prije odlaska na odmor igrala konstantno sa igračem više.

Kao i protiv Poljske, dopustila je Srbija rivalu da na početku drugog poluvremena napravi seriju i riješi meč. Upravo tih 4:0 bilo je presudno. Tek poslije devet minuta igre u drugom dijelu Srbi su preko Nemanje Ilića postigli gol, ali do izjednačenja do kraja meča više nismo stigli.

Najefikasniji igrač u srpskom timu bio je Vujin sa šest golova, ali iz 13 pokušaja. Desni bek Srbije imao je stoprocentan učinak sa penala 4-4. Petar Nenadić je bio strijelac pet, a Nikčević četiri gola. Na drugoj strani je Jegor Evdokimov postigao pet pogodaka, dok su po četiri dali Kovalev, Skopincev, Atman, Gorbok i Šelmenko.

Vrlo važan podatak je i da su dva golmana Srbije Darko Stanić i Strahinja Milić imali zajedno devet odbrana (4-5), a da je Vadim Bogdanov sakupio sam 15.

Srbija u petak od 20.15 igra sa Francuskom

RUSIJA: Bogdanov, Levšin, Poljakov, Piškin, Šiškarjev, Kovalev, Evdokimov, Skopincev, Atman, Gorbok, Kudinov, Šelmenko, Igropulo, Aflitulin, Aslanjan, Žitnjikov.

Selektor: Oleg Kulešov

SRBIJA: Stanić, Milić, Vujin, Nikčević, Manojlović, Toskić, M. Ilić, Radivojević, Prodanović, N. Ilić, Rnić, Mitrović, Zelenović, D. Nenadić, P. Nenadić.

Selektor: Vladan Matić

Grupa C, 2. kolo

Srbija - Rusija 25:27 (14:14)
Francuska - Poljska

TABELA:
Francuska (-1) 2, Rusija 2, Srbija 2, Poljska (-1) 0.

*u drugi krug takmičenja plasiraće se po prve tri ekipe. Grupa C ukršta sa Grupom D u kojoj su Hrvatska, Švedska, Crna Gora i Bjelorusija.

(MONDO, Foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC