• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Srbija se vraća kući

Srbija se brzo predala protiv Francuske i lako se oprostila od srebra osvojenog prije dvije godine u Beogradu.

Obrukaše se...

Ne tako davno Srbija je bila vicešampion Evrope. Tačno dvije godine kasnije stidimo se i crvenimo zbog igara srpskih rukometaša. OPET! Opet jer smo očajni bili na Olimpijskim igrama 2012, na Svjetskom prvenstvu 2013, a sada i na Evropskom u Danskoj.

Na sreću, mučenje je u petak završeno.

Grupu nismo prošli! Mi i još tri selekcije na čitavom šampionatu Češka, Norveška i Crna Gora. Ostalih 12 nastavljaju borbu za polufinale.

Francuska je meč protiv Srbije riješila za četiri-pet minuta. Bukvalno! Pobijedila je 31:28 (17:12), ali je već poslije nekoliko napada bilo jasno da "orlovi" nemaju šta da traže u meču sa rukometnom silom kao što su "trikolori", koji, ruku na srce, nisu više strah i trepet kao ranijih godina.

Sa takvim pristupom igri - nikako.

Preplašeni, bez srca dočekali su početak odlučujućeg meča. A. ne može se reći da nemaju iskustva. Sa druge strane, iskusni Francuzi znali su kako da kazne svaku grešku. Čvrsta i sigurna odbrana bila je neriješiva enigma za Matića i njegove pulene, dok je naš bedem probijen već u prvom napadu proigravanjem Sederika Sorinda i lakom realizacijom sa crte.

Igra tima Kloda Oneste bila je brza i neuhvatljiva za nas.

Slomili su nas očas posla i ona rutinski odradili posao do kraja meča. U drugom dijelu bila je izjednačena igra, ali stekao se utisak samo iz razloga jer je Francuzima postalo jasno da moraju i da se štede za utakmice koje ih očekuju u drugoj fazi takmičenja protiv mnogo ozbiljnijih i kvalitetnijih rivala.

Sada ćemo se vjerovatno opet baviti analizama i tražiti uzroke neuspjeha. Biće i onih koji će žaliti za Ljubom Vranješom i onih koji će odlučiti da ostave reprezentaciju. Svjetsko prvenstvo u Kataru je za godinu dana i biće dobro ako se nešto na bolje promijeni.

Po pet golova u srpskom timu postigli su Momir Rnić, Ivan Nikčević i Petar Nenadić.

Na kraju, početak i pobjeda portiv Poljske bili su kao iz snova, a onda hladan tuš protiv Rusa i "razbijanje o zemlju" protiv Francuske.

"Trikolori" u drugu fazu prenose četiri boda, Poljaci dva, Rusi nijedan... Srbi napuštaju Skandinaviju i vraćaju se kući.


(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miso

Srbija je bar na EP za razlikv od BIH

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC