• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrzovoljna JJ "nanizala" i treću Japanku

Srpska teniserka izborila plasman u osminu finala Australijan Opena, pošto je pobijedila i treću teniserku iz Japana.

Jelena Janković nije dobro spavala uoči meča trećeg kola, ali nije dozvolila da se to mnogo odrazi na njenu igru.

Sa uspjehom je prošla i tu rundu takmičenja, pobijedila Karumi Naru iz Japana sa 6:4, 7:5 i stigla do plasmana među 16 najboljih u Melburnu.

Istina, nije Jelena baš igrala na najvišem nivou, pa nije ni lako stigla do trijumfa. U prvom setu, u kojem je bilo pregršt brejkova (Jelena dobila četiri gema na servis protivnice), ipak je odigrala smirenije u završnici, a u nastavku je napravila pravi podvig.

U svom stilu "jurila" je rezultat, sve koji navijaju za nju natjerala je da izgrizu nokte od nervoze, jer je preokretom stigla do trijumfa. Japanka je vodila 5:2 i bila na korak od izjednačenja rezultata, kada je Džej Džej odlučila da "doda gas" i krene u potjeru. Iako se činilo da je kasno "upalila", uspjela je u misiji - nanizala je pet gemova i poslije tačno 100 minuta izborila plasman u četvrto kolo.

Jankovićeva je tako u Melburnu upisala treću pobjedu protiv japanskih igračica. U prvom kolu bila je bolja od Misaki Doi rezultatom 6:1, 6:2, zatim je nadigrala Ajumi Moritu (6:2, 6:0), a onda je pala i Nara.

VIDEO

Jelena poslije plasmana u osminu finala nije krila da je bila mrzovoljna zbog toga što je loše spavala i da se to odrazilo na igru. Ona je vikala na publiku tokom meča, zbog čega je dobila i upozorenje od glavnog sudije meča.

"Žao mi je što sam vikala, nisam igrala baš najbolje, a moja protivnica jeste. Imala sam sreće što sam prošla dalje. Ipak, naporno sam radila, fizički i mentalno. Bilo je baš teško na terenu"
, rekla je osma teniserka svijeta.

Jelena Janković istakla je da je bila neprijatna i prema svom bratu, koji je sjedio na tribinama.

"Nisam dovoljno spavala i bila sam mrzovoljna. Pogriješila sam... Vikala sam i na brata Marka, ali on to može da trpi", rekla je srpska igračica.

Jelena Janković će u osmini finala igrati protiv 11. na svjetskoj rang listi, Rumunke Simone Halep, koja je u trećem kolu eliminisala Zarinu Dijas iz Kazahstana (6:1, 6:4).

JELENA vs HALEP 1:2
Džej Džej će u osmini finala igrati sa Simonom Halep. Biće joj to četvrti okršaj sa Rumunkom u karijeri. Prethodna dva dobila je Halep, dok je Jelena slavila u prvom meču, još 2010. na US Openu. Halep je poslije toga bila bolja u Briselu 2012. i prošle godine u Rimu.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Rick Rycroft)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC